21. 8. 2016 Šárka Kulhánková

Rozhodly neproměněné šance, ví Kalina

Napínavý souboj s hořkým koncem pro Spartu přineslo druhé utkání Champions Hockey League proti Färjestadu. Pražané měli v domácí premiéře nakročeno k vítězství, když od čtrnácté minuty vedli po Netíkově brance 1:0. Ve 47. minutě ale zlomil domácí celek gól ve vlastní přesilové hře, který nastartoval obrat soupeře. Do zápasu zasáhl také mladičký obránce PETR KALINA, který nastoupil ve druhém obranném páru po boku zkušenějšího Jana Švrčka.

Vyrovnanou bitvu od začátku až do konce nabídl duel o první místo ve skupině mezi svěřenci trenéra Jiřího Kalouse a švédským týmem Färjestad Karlstad. Přesto se z povedeného obratu nakonec radovali hokejisté ze Švédska. "Ze začátku jsme měli hodně šancí, které jsme bohužel neproměnili. Zato soupeř dokázal svých příležitostí patřičně využít, a proto zaslouženě vyhrál," zhodnotil klání bek Petr Kalina.

Klíčovým momentem zápasu byla sparťanská přesilovka 5 na 4, v níž domácí inkasovali do vlastní brány, a Sparta tak náhle přišla o své jednobrankové vedení, které držela celých 33 minut. "Bohužel se to stává. Musíme se v přesilových hrách zaměřit na to, abychom góly nedostávali. Naopak se musíme snažit v těchto situacích soupeře přehrávat a dávat góly my jemu," je si vědom teprve devatenáctiletý obránce.

"Nemyslím si, že jsme byli o tolik horší, hráli jsme dobře. Rozhodly neproměněné šance, které jsme od úvodních minut měli. Věřím, že kdyby nám tam padl na začátku ten druhý gól, tak se celý zápas vyvíjí úplně jinak," doplňuje autor třetího gólu Sparty v předešlém utkání na hřišti polského Krakova.

Pražané našli recept na brankáře Färjestadu pouze jednou a trochu to vypadalo, že jim po zápase s Krakovem došel střelný prach. "Gólman Haugen chytal výborně a my jsme bohužel nedokázali najít žádné místo, žádnou jeho slabinu. Minulý zápas jsme sice dali sedm gólů, ale myslím, že na dnešní duel to nemělo žádný vliv v tom ohledu, že bychom byli vystřílení. Spíš nám nepřálo štěstí," smutnil Kalina.

Sparťané si budou chtít spravit chuť hned v dalším utkání, který odehrají v pátek proti Comarchu. "Doufáme, že se nám střelecká forma do příštích klání v Lize mistrů vrátí a také, že budeme doma v O2 areně opět neporazitelní. Když budeme doma vyhrávat, tak nás bude chodit podporovat snad i více fanoušků," věří nejmladší hráč sestavy.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek