13. 12. 2020 Petr Pavlík

Říčka: Pořád se můžeme zlepšovat

V utkání na ledě Plzně byl klíčovou postavou, když pomohl jedním gólem svému týmu k vítězství. Útočník ROBERT ŘÍČKA se zapsal na střeleckou listinu v první třetině, kdy překonal domácího brankáře svou přesnou střelou. „Jedeme na vítězné vlně. Poslední čtyři zápasy se nám opravdu povedly, za což jsme samozřejmě moc rádi,“ říká spokojeně.

Na ledě Plzně jsme zaznamenali cenný tříbodový úspěch. Jak moc si ceníš výhry?
Myslím si, že máme za sebou velmi povedené utkání. Dlouho jsme v Plzni nevyhráli, o to víc nás výhra těší. Navíc se nám podařilo vstřelit branky z přesilových her, čehož si moc vážíme. Gólově jsme navázali na předchozí zápasy, za tři body jsme moc rádi.

V Plzni jsme za tři body vyhráli naposledy v říjnu roku 2016. Věděli jste o této bilanci?
Přiznám se, že ano. Nepříznivou sérii jsme chtěli konečně prolomit. Jsme rádi, že se nám to podařilo.

V čem byl zápas v Plzni jiný oproti dvěma předchozím duelům?
První zápas sezony byl nahoru dolů, oba týmy měly šanci na vítězství. Druhé utkání bylo hodně vyrovnané, o to víc jsme rádi, že se nám podařilo na třetí pokus Plzeň porazit. Věřím, že budeme i nadále úspěšní.

Aktuálně máme čtyři výhry v řadě. Věříš, že se začínáme zvedat?
Určitě. Jedeme na vítězné vlně. Poslední čtyři zápasy se nám opravdu povedly, za což jsme samozřejmě moc rádi. Daří se nám. Je super, že se dokážeme tolikrát prosadit. Musíme dál pokračovat v našich výkonech, abychom se udrželi v tabulce nahoře.

V čem jsme nejvíce silní?
Spolupráce a soudržnost nás drží nad vodou i v duelech, ve kterých nejsme vyloženě lepším týmem, ale i přesto se nám podaří vyhrát. Každá naše formace může kdykoliv rozhodnout. Vyrovnané duely je třeba zvládat. Proti Plzni jsme podali výborný výkon, pořád se však snažíme zlepšovat.

Do sestavy ses vrátil po zranění, opět jsi marodil s "koňarem". Nebál ses, že se vrátí komplikace z předminulé sezony?
Samozřejmě jsem to měl trochu v hlavě, to přiznávám. Předloni mi krevní sraženina zkostnatěla a vyřadila mě na víc než polovinu sezony. V tomto případě jsem ale tušil, že nešlo o tak velkou ránu, i když to bylo samozřejmě také nepříjemné. Jsem rád, že jsem zpátky a mohu opět pomoci týmu.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila