6. 10. 2020 Petr Pavlík

Řepík: Už jsem se potřeboval trefit

V Karlových Varech byl klíčovou postavou v honbě za první výhrou na kluzišti soupeře. MICHAL ŘEPÍK jako správný kapitán dovedl svůj tým díky dvěma vstřeleným brankám k cenné výhře 3:2 a po utkání byl zvolen za nejlepšího hráče. „Cítil jsem velkou úlevu, už jsem se potřeboval trefit. Hlavně, že jsme vyhráli a máme tři velmi cenné body,“ přiznal.

Proti Varům jsi zaznamenal dva góly. Takové trefy tě určitě musely potěšit, že?
Už při prvním gólu jsem dostal luxusní pas od Romana Horáka a ve druhé třetině mě krásně našel Lukáš Rousek. Oběma klukům moc děkuji, jsem rád, že to tam padlo. Cítil jsem velkou úlevu, už jsem se potřeboval trefit. Pět zápasů bez gólů nebylo nic příjemného. Hlavně, že jsme vyhráli a máme tři velmi cenné body.

Byla tvoje první vstřelená branka nacvičený signál?
Gól vyplynul ze situace. Přesilovky se nám zatím příliš moc nedařily, jsme rádi, že se konečně podařilo prolomit střeleckou smůlu. Trošku jsme potrénovali, vyměnili si pozice a hned bylo vidět zlepšení.

Jak moc nakopla tým domácí výhra s Libercem?
Proti Liberci jsme hráli dobře. Stejně jako v Karlových Varech se nám podařilo ubránit oslabení. Nějaké chybičky z naší strany sice byly, ale myslím si, že jsme celkově odehráli velmi kvalitní utkání. Navíc nám chybělo pár hráčů ze základní sestavy, ale kluci, kteří přišli, zacelili mezery perfektně. Věřím, že se odrazíme a budeme sbírat co nejvíc bodů.


Po výhře v Karlových Varech vezeme domů první vítězství z venkovního stadionu v této sezoně. Co rozhodlo?
Odehráli jsme náročné utkání proti kvalitnímu soupeři. První třetina byla z naší strany dobrá, dostali jsme se do rychlého vedení, které nám hodně pomohlo. Pak jsme trochu přestali hrát a soupeř se dostal do hry. Naštěstí ve třetí třetině jsme se vrátili zpátky do tempa a zvládli utkání dotáhnout do vítězného konce.

V čem je třeba se ještě zlepšit?
Mohli jsme víc blokovat střely soupeře a usnadnit tím práci našemu brankáři. Cením si ale, že jsme zvládli utkání vyhrát a vybojovat veledůležitou výhru. Věřím, že nás nakopne do dalších zápasů.

Byla na soupeři znát desetidenní karanténa?
Vůbec. Vary sice měly vynucenou pauzu, ale nepřipadalo mi, že by nějak zaostávaly. Víme, že mají rychlé útočníky a ve většině případů se spoléhají na přečíslení. Dali nám z nich dva góly, které nás mrzí. Důležitá je ale výhra, ke které přispěl svými zákroky také Machy.

13
Kapitán Michal Řepík potřeboval na první gól sezony celkem třináct střel na branku. Dva góly dal naposledy v březnu proti Zlínu.

Jak se připravujete na další zápasy s ohledem na nejistou budoucnost?
Je to samozřejmě složité. Musíme se s tím vypořádat nejlépe, jak umíme. Je potřeba vše zvládnout. Diváci nejenom nám, ale určitě i ostatním týmům v extralize, na stadionu chybí, jelikož ženou své hráče za vítězstvím. Nedá se nic dělat, musíme si pomoct sami a vyhecovat se pořádně v kabině.

Slyšíš o to víc pokřiky od spoluhráčů?
Je to zvláštní pocit. Už jsem to od juniorky zapomněl. (směje se) Emoce byly slyšet, hrálo se nahoru dolů. Ne, diváci vážně na stadionu moc chybí. Věřím, že se brzy vrátí v co největším počtu. Uvidíme, zda to situace umožní. Moc bychom si to přáli.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek