29. 11. 2020 Petr Pavlík

Řepík: Musíme se rapidně zlepšit

Spartu poslal v první třetině do těsného vedení, ale ani to nestačilo na výhru. Kapitán MICHAL ŘEPÍK musel společně se svými spoluhráči skousnout těsnou porážku v samostatných nájezdech. „Odehráli jsme těžký zápas. Minulý zápas jsme hráli výborně pospolu, což nám proti Litvínovu chybělo. Je to škoda,“ komentuje zkušený útočník.

Máme za sebou náročné utkání proti Litvínovu. Jak bys zhodnotil výkon celého týmu?
Začátek nebyl špatný. Poté jsme udělali chyby v obranném pásmu a soupeř se postupně zvedl. Věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého. Litvínov hrál hodně na puku a agresivně napadal naši rozehrávku. Musíme jednoznačně zlepšit přihrávky přesně do hokejky a zvednout se.

O vítězi se rozhodlo až v samostatných nájezdech. Jak se cítíš po fyzické stránce?
Odehráli jsme těžký zápas. Soupeř nás hodně zatlačil do obranného pásma a podařilo se mu ve druhé třetině vyrovnat. Myslím si, že jsme nesehráli úplně šťastné utkání. Minulý zápas v Hradci Králové jsme hráli výborně pospolu, což nám proti Litvínovu chybělo. Je to škoda.

V čem hledat hlavní příčiny neúspěchu?
Musíme se zlepšit ve všech směrech, abychom se dostali zpátky na vítěznou vlnu a udrželi výkony nahoře. Chceme jít do každého zápasu na sto procent s čistou hlavou. Věřím, že se zlepšíme a budeme se opět moci společně radovat z vítězství.

Jak moc mrzí neproměněná přesilovka v prodloužení?
Podařilo se nám čistě vyhrát vhazování, bohužel nám poté přeskočil kotouč hokejku a už jsme nebyli schopni se na delší dobu usadit v útočném pásmu. Je to velká škoda, protože v této fázi se zřejmě rozhodlo o naší porážce. Mohli jsme zápas překlopit na svoji stranu a stát na opačné straně barikády, ale bohužel bereme jen bod.

V penaltovém rozstřelu jsi ze dvou pokusů skóroval jednou. Co chybělo druhému nájezdu?
Určitě to, že jsem nedal gól. (usmívá se) Ne, že bych si nevěřil, ale tušil jsem, že brankář bude tentokrát lépe na moji střelu připravený. I proto jsem raději vyzkoušel jiné zakončení, ale bohužel jsem netrefil mezeru mezi betony.

Proč se nám zatím nedaří ustálit dobré výkony?
Těžko říct. Odpověď na tuto otázku zatím sami nevíme. Trenéři sice párkrát promíchali naše řady, ale to na naše výkony rozhodně nemá žádný vliv. Jeden zápas hrajeme výborně a ve druhém naopak. Věřím, že smůlu brzy prolomíme. K dalšímu utkání jedeme do Třince, kde nás čeká těžká prověrka.


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek