7. 4. 2021 Daniel Ryl

Řepík: Chceme sérii vrátit do Prahy!

Těžko hledali slova, litovali zbytečných oslabení a ztraceného vedení. Kapitán Michal Řepík po třetí semifinálové porážce však nabádá svůj tým k odhodlání sérii zvrátit a přepsat historii. „Byl bych rád, kdybychom byli jedním z týmů, kterým se podařilo tento vývoj série otočit,“ řekl po porážce 2:3 po prodloužení, což potvrzují také další sparťané.

Co se stalo, že jsme zdánlivě vítězně rozjetý zápas ztratili?
Začali jsme dobře. První půlka byla dobrá, dali jsme dva góly a odskočili. Liberec poté začal hrát lépe a my začali chybovat ve vlastním pásmu. Bohužel nám dali tři góly v přesilovce, oslabení jsme nesehráli moc dobře. Vyloučení zlomila celý zápas.

Jak moc ovlivnilo utkání tvoje neproměněné trestné střílení?
Věděl jsem, co chci udělat. Byl trošku rychlejší, takže jsem za něj nedostal puk. Nájezd mohl zlomit zápas na naší stranu, pak už začali tlačit. Chtěli jsme utkání ubojovat do prodloužení, ale pak jsme šli do oslabení, což jsou chyby, co by se neměly stávat. Mají zkušený tým a kvalitní kluky na přesilovkách, kteří takové situace využívají.

Matěj Machovský předvedl skvělý výkon, že ano?
Byl fantastický! Několikrát nás podržel, nemůžeme mu nic vyčítat. V oslabeních jsme měli více blokovat střely, abychom mu více pomohli.

Čím to, že nám Liberec dělá v posledních sezonách takové problémy?
Těžko říct. Nebojíme se jich, ale od titulové sezony hrají velmi dobře. Spousta kluků hraje v Liberci celou dobu, dodržují zaběhnutý systém, ale že bychom měli nějaký komplex, to rozhodně ne.

S čím jdete do zítřejšího utkání?
Chceme se vrátit zpátky do Prahy. Nemůžeme nikam uhnout, musíme ubojovat výhru a vrátit se domů. Poslední krok je nejtěžší, oni se cítí dobře, ale byl bych rád, kdybychom byli jedním z týmů, kterým se podařilo tento vývoj série otočit.

VLADIMÍR SOBOTKA: I TATO SÉRIE SE DÁ OTOČIT

Zklamaný Machovský: Oslabeními jsme si zápas pokazili

Ve třetím semifinálovém utkání na ledě Liberce dostal poprvé přednost Matěj Machovský, jelikož Alexander Salák asistoval u porodu své manželky. "Nebylo to nic jednoduchého. Člověk se po měsíční pauze snaží nedostat pod tlak, ale připravoval jsem se jako na každý jiný zápas," řekl po utkání nejlepší sparťan zápasu.

Ačkoliv dělal maximum a naše mužstvo několikrát podržel, porážce nezabránil. "Přežili jsme počáteční tlak, který každý domácí zápas mají. Podařilo se nám dát první gól, což jsme chtěli a vedení 2:0 bylo to nejlepší, co se nám mohlo stát. Bohužel jsme si ho oslabeními pokazili," mrzelo sparťanského brankáře.

U tří inkasovaných gólů ve vlastním oslabení byl autor 39 zákroků bezmocný: "Přesilovky mají dobře nacvičené. Často v momentě střely někdo projíždí před brankou, což hraí všude ve světě. Tím si vytváří šance na dorážky. My jsme si s tím bohužel nedokázali poradit."

Náš tým se ale nevzdává. Motivace být prvním extraligovým mužstvem, které otočí sérii z 0:3, je pro sparťany velká. "Nic se pro nás nemění. Musíme se vyhrát a vrátit sérii do Prahy," nabádá zkušený brankář před čtvrtečním čtvrtým zápasem.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek