18. 9. 2020 Petr Pavlík

Pavelka: Záleží nám na budoucnosti klubu

Byla to tradičně velká bitva plná zvratů. První zápas extraligové sezony zvládla lépe Plzeň, se kterou náš tým padl 3:5. První branku našeho týmu obstaral v desáté minutě TOMÁŠ PAVELKA, který z pozice obránce překonal brankáře Frodla svým bekhendovým blafákem. „V zápasech s Plzní padá vždycky hodně branek. První třetina byla z naší strany dobrá, škoda jen, že jsme nevstřelili více branek,“ hlesl autor první sparťanské trefy.

V Plzni se nám nakonec po velkém boji nepodařilo získat ani bod. Co rozhodlo?
V zápasech s Plzní padá vždycky hodně branek, nyní tomu nebylo jinak. Inkasovali jsme tři góly po našich individuálních chybách, navíc v některých momentech se nám nedařilo plnit plán, který jsme si před zápasem společně s trenéry řekli.

Po dlouhé odmlce jsme si opět zahráli extraligový zápas. Jak ses cítil?
Všichni jsme se už moc těšili. Jsme strašně rádi, že se vůbec začalo hrát. Čekání už bylo dlouhé. První třetina byla z naší strany dobrá, škoda jen, že jsme nevstřelili více branek, protože šance jsme rozhodně měli.

Jak moc mrzí neproměněná přesilovka pěti proti třem?
Nebyla z naší strany špatně sehraná, ale bohužel jsme byli v koncovce příliš moc zbrklí. Průběh zápasu to neovlivnilo, bylo potřeba se soustředit na další minuty. Musíme se ponaučit a do příštích zápasů chyby napravit.

Na začátku třetí třetiny se nám podařilo vyrovnat, pak jsme bohužel znovu inkasovali...
Po šťastném gólu jsme se dostali zpátky do hry, ale hned v dalším střídání přišla znovu individuální chyba. Nepohlídali jsme si prostor před brankou a soupeř toho využil.

Celý tým nedávno přistoupil na snížení platu. Jak vnímáš tuto situaci?
Všichni víme, že situace není lehká. Záleží nám na budoucnosti našeho klubu. Myslím si, že pro nikoho ze současného kádru nebyl problém přistoupit na snížení platu.

V dalším utkání doma vyzveme Zlín. Jak se těšíš na sparťanské fanoušky?
Samozřejmě už se nemůžeme dočkat! Chtěl bych fanouškům slíbit, že se budeme snažit předvést minimálně stejně dobrý výkon, jako v první třetině na ledě Plzně.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek