20. 10. 2021 Petr Pavlík

Neužil: Urputná bitva, venku musíme zabrat!

Brankář JAKUB NEUŽIL v utkání proti Pardubicím dlouho držel naděje našeho týmu na zisk tří bodů, ale nakonec sparťané berou z utkání pouze jeden bod. „Máme za sebou těžký zápas, byla to velká bitva z obou stran. Dlouho se čekalo na první gól. Oslabení na konci třetí třetiny nás stálo vítězství,“ litoval 26letý gólman.

Proti Pardubicím jsme odehráli náročné utkání. Jak bys ohodnotil náš výkon?
Máme za sebou těžký zápas, byla to velká bitva z obou stran. Dlouho se čekalo na první gól. Na konci utkání bohužel přišly z naší strany zbytečné fauly, po kterých soupeř vyrovnal. Oslabení na konci třetí třetiny nás stálo vítězství. Je to škoda, máme pouze jeden bod, ale musíme se dívat dopředu.

Jak moc bylo utkání náročné po psychické stránce?
Určitě to bylo náročné, ale já se na to takhle nedívám. Když je stav dlouho nerozhodný, snažím se soustředit hlavně na sebe, abych podal stoprocentní výkon. Soustředím se, abych nedostal gól. Škoda na konci zápasu, byli jsme už blízko, ale znovu jsme bohužel dovolili soupeři vyrovnání.

V úterý jsi odchytal utkání proti Plzni, jak moc bylo pro tebe náročné rychle přepnout na další zápas?
Snažil jsem se co nejrychleji zapomenout na porážku a soustředit se hlavně na svůj výkon. Věřím, že jsem se s tím vypořádal co nejlépe.

Nyní nás čeká dlouhá série venkovních utkání na kluzištích soupeřů. Jak se s tím popasujeme?
Určitě je příjemnější hrát v domácím prostředí. V září jsme odehráli hodně zápasů za sebou doma, nyní se to postupně vyrovná. Musíme se s tím popasovat. Chceme přivéz co nejvíce bodů. Budeme makat na sto procent, aby se nám co nejvíc dařilo.


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek