16. 11. 2020 Petr Pavlík

Neužil: Machy mi schoval puk na památku

V Pardubicích si odbyl svůj druhý zápas v Tipsport extralize a hned pomohl svému týmu k cenné tříbodové výhře. Přitom začátek pro brankáře JAKUBA NEUŽILA nebyl příliš povedený, jelikož hned po dvanácti odehraných vteřinách inkasoval první gól. „Pár podobných situací jsem už zažil, je třeba se soustředit na další průběh utkání,“ přiznal talentovaný gólman.

Máš za sebou první extraligový zápas, do něhož jsi vstupoval od začátku zápasu jako jednička. Jak ses cítil?
Musím říct, že začátek utkání byl pro mě trochu složitý, jelikož hned z první střely jsem inkasoval gól. Postupem času jsem se ale dostal do tempa a myslím si, že jsem předvedl dobrý výkon. Chci trenérům poděkovat, že mi dali šanci si zachytat v tak ostrém zápase.

Nepošramotil ti brzký inkasovaný gól sebevědomí?
V kariéře už se mi to párkrát stalo. Říkal jsem si, že je potřeba se soustředit na další průběh utkání, protože času na obrat bylo hodně. Nakonec se nám podařilo otočit vývoj utkání ještě v první třetině, což nás nakoplo do dalších minut.

Kdy ses dozvěděl, že půjdeš chytat?
Věděl jsem to už od čtvrtka ještě před zápasem s Vítkovicemi. Jsem rád, že přišla další šance, protože v každém tréninku makám na sto procent a snažím se pracovat hlavně pro tým. Nejdůležitější je to, že se nám jako týmu podařilo vyhrát.

18
Tolik úspěšných zákroků si připsal na své konto brankář Jakub Neužil.

Byl jsi nervózní?
Ani ne. Dlouhou dobu jsem čekal, až přijde další šance zachytat si v A-týmu. I proto jsem rád, že jsem naskočil zrovna v době, kdy se nám jako týmu podařilo zvítězit. Těší mě, že mám na výhře svůj podíl. Věřím, že se budu ještě zlepšovat a oslovím trenéry svými výkony.

Byl zápas s Pardubicemi dobrou prověrkou pro další duely?
Určitě. Pardubicím se v současné době příliš moc nedaří, i proto jsme čekali, že půjdou do utkání od začátku naplno a budou chtít vyhrát. Naše očekávání se naplnilo. Sehráli jsme velice náročné utkání, výhra je cennější o to víc.

V čem ti spoluhráči nejvíce pomohli?
Kluci se snažili zablokovat soupeřovy střely, i když jich v utkání nebylo moc. Všichni hráli dobře dozadu, několikrát mi hodně pomohli. Když se Pardubice dostaly do velké šance, jejich střely byly nebezpečné. Bylo i štěstí, že mě puk trefil.

Machy ti sebral puk na památku, schováš si ho doma?
Abych pravdu řekl, ani jsem na to nemyslel. Až Machy mi připomněl, že bych si mohl puk vzít domů na památku. Uběhla skoro minuta, než jsem si uvědomil, proč mi ho vlastně dává. (směje se) Puk si ale určitě doma někde schovám.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek