20. 3. 2016 Daniel Ryl

Musíme se soustředit na svou hru, ví Přibyl

K ubojovanému a těsnému vítězství 3:2 ve třetím čtvrtfinálovém utkání přispěl DANIEL PŘIBYL dvěma trefami. Nejprve tečoval do branky střelu Michala Čajkovského a podruhé zužitkoval milimetrový pas Jaroslava Hlinky. Člen elitní formace strávil na ledě nezvykle málo času. Přes čtrnáct minut času zavinilo zejména mnoho trestů, při kterých se na led dostávali specialisté na oslabení. I díky jejich přežití nakonec Sparta získala vedení v sérii.

Střelce vítězné branky těšil zejména to, jakým způsobem sparťané odpověděli na předchozí porážku v domácím utkání. „Jsme rádi, že jsme dokázali zareagovat na domácí porážku vítězstvím. Nebylo to podle mě tak jednoznačné, protože Zlín kousal,“ ocenil výkon svého týmu i soupeře. Nad ním měli Pražané navrch a zejména obětavým výkonem ve třetí třetině dotáhli utkání k výhře.

Daniel Přibyl

„Starali jsme se o svou hru a věřili jsme si. Nepodléhali jsme výsledku a pořád jsme se soustředili na svou hru. To je důležité,“ hodnotil po utkání Přibyl, jenž se pod výhru podepsal dvěma trefami. „Při prvním gólu mě Čajky trefil, to nebylo těžké. U toho druhého mi Hlína krásně našel a už to bylo lehké,“ usmíval se šťastný střelec, jenž se na led dostal těsně přes čtrnáct minut.

„Bylo to méně než v předchozích zápas, ale jak byl dnešní zápas živý, tak mi to problém nedělalo,“ hodnotil svůj ice time mladý útočník, jehož netradičně „malou“ účast na ledě ovlivnila častá oslabení. „Bylo jich dost, ale já jsem některé z nich neviděl, takže se nemůžu moc vyjadřovat. Důležité je, že jsme to ubránili a dotáhli utkání k vítězství.“

Přibyl ocenil také výkon brankáře Tomáše Pöpperleho, který se na výhře podepsal několila důležitými zákroky. „Chytal výborně. Tady je to můj spolubydlící a zatím nám to jde,“ usmíval se Přibyl, jenž ovšem euforii brzdil a varoval před nebezpečným soupeřem. „Oni hrajou velmi dobře, jsou pořád nebezpeční a zítra od nich očekávám stejně bojovný výkon.“

Podle Přibyla vede k úspěchu zejména disciplinovaný výkon. „Musíme nastoupit jako dneska a starat se pouze o sebe. Dneska jsme si ukázali, že tímto stylem můžeme utkání zvládnout.“ Druhé utkání čeká svěřence Josefa Jandače už zítra, ve středu 21. března od 17:20 pod dohledem kamer České televize.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek