12. 12. 2022 HC Sparta

Mladíci zabojují o MS, tahouni se omluvili

Prosinec patří stabilně reprezentaci, za kterou se na Švýcarských hrách v tomto týdnu představí celkem trio sparťanů - obránci Martin Jandus s Davidem Němečkem a útočník David Tomášek. Vinou zranění se omluvili Michal Kempný s Vladimírem Sobotkou, zatímco mladíci Petr Hauser a Michal Vitouch mohou pomýšlet na účast na mistrovství světa.

V předešlé reprezentační přestávce na Karjala Cupu debutovali sparťané Martin Jandus a David Vitouch. Do Švýcarska tentokrát odcestuje jen první z dvojice, kterého doplní pravidelný reprezentant David Němeček a navrátilec David Tomášek. Zranění z Mladé Boleslavi nepustí do reprezentace Michala Kempného, ze zdravotních důvodů se omluvil také Vladimír Sobotka, kterého nahradil exsparťan Jiří Smejkal.

Dvacítky má blízko Hauser, mladší z bratrů mezi náhradníky

Dva sparťané mohou pomýšlet také na účast na světovém šampionátu do 20 let. Útočník Petr Hauser, jenž pravidelně nastupuje za juniorku či Sokolov a v sedmi zápasech naskočil také v extralize, je v širší nominaci na mistrovství světa v Kanadě. Mezi náhradníky nechybí pro změnu útočník Michal Vitouch.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek