10. 1. 2021 Petr Pavlík

Machovský: Série bez gólu je i zásluha obrany

V odvetném utkání proti Hradci Králové dlouho vzdoroval soupeřovým střelám. Brankář MATĚJ MACHOVSKÝ udržel svoji neprůstřelnost v čistém času po deset hokejových třetin! „Za svůj milník jsem strašně rád. Nikdy v kariéře jsem ničeho takového nedosáhl. Nicméně velkou zásluhou se na tom podílejí naši obránci, bez kterých bych se jen těžko obešel,“ podotýká zkušený brankář.

Máme za sebou náročný duel proti Hradci Králové. Jak hodnotíš vyrovnané utkání?
Odehráli jsme velice kvalitní utkání proti těžkému soupeři. Bylo skvělé, že se nám podařilo vstřelit v první třetině vedoucí branku. V dalším průběhu utkání jsme bohužel inkasovali ve vlastní přesilovce, ale zaplať pánbůh za tři góly ve třetí části. Po zodpovědném výkonu v obraně jsme získali další vítězství.

V čem se lišil úterní zápas oproti odvetě?
Těžko říct. I v minulém utkání proti Hradci to bylo velmi vyrovnané. Soupeř byl tentokrát o to víc hladovější, chtěl uspět a vypracoval si řadu šancí. Jsem rád, že druhá třetina skončila pouze 1:1. Třetí část byla z naší strany gólově povedená, tří bodů si samozřejmě moc vážíme.

V posledních třech zápasech jsme inkasovali pouze jednou. Vypadá to, že spolupráce s obránci funguje výborně, je to tak?
Ano. Poslední zápasy byly z naší strany velmi povedené, hlavně co se týče inkasovaných gólů. S klukama jsme si kolem Vánoc vyříkali spoustu věcí, na kterých bylo třeba zapracovat. Chyby se snažíme postupně odstranit a zlepšovat se ve všech směrech. Jsme rádi, že nám to funguje.


Svou neprůstřelnost jsi udržel téměř 200 minut. Jak moc si ceníš takového milníku?
Jsem za něj strašně rád. Nikdy v kariéře jsem ničeho takového nedosáhl. Nicméně velkou zásluhou se na tom podílejí naši obránci, bez kterých bych se jen těžko obešel. Samozřejmě brankář chytí i něco navíc, ale to už posléze vyplyne ze situace. Faktem je, že kluci hrají perfektně.

Nemrzí tě trochu, že jsi přišel o svoji neprůstřelnost ve sparťanské přesilovce?
Trochu ano. Kdyby soupeř skóroval ve své početní výhodě, zklamání by bylo asi o něco menší. Takhle to zamrzí o trochu víc, ale nedá se nic dělat. Důležité bylo, že jsme vstřelili tři góly ve třetí třetině, které nám zajistily vítězství.

Nedávno přišel do Sparty brankář Alexander Salák. Jak spolu vycházíte?
Saša je skvělý kluk. Známe se spolu delší dobu, chytá opravdu výborně. V šatně je to velká osobnost, jelikož mladší kluci se od něj mohou naučit spoustu věcí. Abych se přiznal, i mně dává svou přítomností v tréninku a během zápasů cenné zkušenosti. I díky němu se posouvám dál.

Nyní nás čeká třízápasová venkovní série. Jak se připravit?
Teď už zápasy půjdou v rychlém sledu. Uvidíme, jak trenéři poskládají sestavu. Každopádně pro nás se nic nemění, pořád jdeme do zápasu s tím, že chceme uspět, ať už bude sestava jakákoliv.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek