23. 3. 2022 Marek Táborský

Kvarteto sparťanů prodloužilo kontrakt

Čtyři sparťané v posledních dnech prodloužili svůj kontrakt na další sezony. V nich budou nadále hájit rudý dres útočníci Jan Buchtele, Jakub Konečný a Patrik Prymula a brankář Oldřich Cichoň.

"Honzu Buchteleho jsme postavili do nové role a splnil ji z našeho pohledu stoprocentně," uvádí sportovní ředitel Petr Ton. "Nikdy jsme s ním neměli problém, víme, že je skvělý svou povahou i pracovitostí. Na oslabení i další situace, kam jsme ho začali stavět, je vynikající. Vše nám zapadlo dohromady a počítáme s ním do dalších sezon," dodává. Novopečený otec letos odehrál pětatřicet zápasů, v nichž posbíral patnáct bodů. Na část sezony ho bohužel vyřadilo zranění.

"Pojistili jsme si naše tři nadějné mladíky, útočníky Kubu Konečného a Patrika Prymulu spolu s brankářem Oldou Cichoněm. Ve všech vidíme velký potenciál být stabilní součástí A-týmu Sparty," říká Petr Ton. Dvacetiletý brankář Cichoň letos pomohl dotlačit prvoligový Sokolov až do semifinále soutěže, kde nyní svádí těžké boje s favorizovanou Jihlavou.

V posledních zápasech řádí v sokolovském dresu také Jakub Konečný. Teprve devatenáctiletý útočník, kterého draftovalo v roce 2020 Buffalo Sabres, letos nastoupil do osmadvaceti extraligových zápasů, zahrál si v Lize mistrů a pomáhal také sparťanským juniorům. Ještě více utkání v extralize, konkrétně sedmatřicet, zvládl letos dvacetiletý Patrik Prymula. Vytáhlý forvard byl rovněž u osmi zápasů v Champions Hockey League.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek