29. 1. 2017 Jakub Borovský

Ihnačák: Tohle jsem zažil poprvé v životě

Sparťané zažili parádní večer, když zazářili v neděli proti třineckým Ocelářům a na vlastním ledě jim nadělili dvanáct gólů. U čtyř z nich byl sparťanský forward BRIAN IHNAČÁK, který si připsal jeden gól a tři asistence. "Dlouho jsem čekal na nějaký produktivní večer a teď jsem se dočkal. Konečně to přišlo," vykládal s úsměvem po jasném vítězství svého týmu.

Briane, jak byste zhodnotil zápas s Třincem, něco podobného se asi nestává moc často, že?
Ne, tohle jsem zažil poprvé v životě v profesionálním hokeji, aby někdo vstřelil dvanáct gólů. Nevím, jestli jsme si zasloužili tolik, ale je to hezký úspěch.

1+3

Hned u čtyř gólů z dvanácti byl Ihnačák v nedělním utkání. K jednomu gólu přidal tři asistence.

Vy sám jste také zažil úspěšný večer, máte jednu branku a k tomu ještě tři asistence…
Dlouho jsem čekal na nějaký produktivní večer a teď jsem se dočkal. Je to určitě hezké a příjemné. V posledních zápasech jsem měl hodně šancí, ale nemohl jsem se prosadit. Konečně to přišlo.

Třinec jste zničili dvanácti góly, může tento zápas sloužit jako nějaké měřítko a ukázka toho, co umíte?
Myslím, že skóre zase tak důležité nebylo. Bylo to spíše o naší hře, dařilo se nám, vyhrávali jsme souboje a hráli jsme dobrý hokej.

Čím myslíte, že jste Třinec tak přehráli?
Máme čtyři výborné lajny a k tomu kvalitního gólmana, dobře jsme bruslili, hráli jsme do těla a dodržovali systém. V tomto zápase si zkrátka všechno sedlo.

V areně bylo přes čtrnáct tisíc diváků, co jste říkal na atmosféru?
Musím se přiznat, že jsem si nejdřív ani nevšiml, že tu je tolik diváků. Myslel jsem, že tady bude tak okolo osmi a půl tisíc lidí, pak jsem se podíval nahoru a viděl, že je skoro plno. Je to krásné, hraje se mnohem lépe, když je tolik lidí. Jsme jako mančaft strašně vděční, že fanoušci přišli, a jsme rádi, že jsme vyhráli i pro ně.

Jak se vám líbí speciální dresy? Nebyl to trochu nezvyk, hrát v červeno-žluté kombinaci?
Já jsem hlavně doufal, že oni nebudou mít také červené dresy, to by byl trochu problém, ale naštěstí přijeli s bílými. (smích) Jsou to moc hezké dresy a já jsem s nimi spokojený. Líbí se mi.

Hrajete nyní ve třetí formaci s Pechem a Kumstátem. Vyhovuje vám toto složení?
My jsme spolu už hráli někdy v říjnu dva zápasy a také nám to sedlo, měli jsme nějaké body. Když nás teď dali trenéři spolu, věděli jsme, že mezi námi je chemie, což se v tomto zápase potvrdilo.

Vypadá to, že od doby, co jste postoupili do finále CHL je v týmu pohoda, je to tak?
Před novou sezonou se tady toho hodně měnilo, takže chvíli trvalo, než si to sedlo. Taky jsme měli hodně zraněných. Teď to vypadá, že máme všechny hráče zdravé, máme dobrý kádr i trenéry, všechno si sedlo systémově a teď hrajeme v pohodě a vypadá to, že to přišlo v ideální čase před play off.


Hankook: www.hankooktire.cz Česká zbrojovka: www.czub.cz

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek