29. 3. 2022 Vojtěch Martinek

Hauser: Úžasný postup, ale makáme dál!

Čtvrtfinálová série juniorského play-off mezi Spartou a Kometou dospěla až do pátého utkání, které naši mladíci v úterý v Holešovicích zvládli výsledkem 6:2 a vybojovali si postup do semifinále. "Úžasné pocity, jsem nadšený, co jsme dokázali," těšilo po utkání tahouna Petra Hausera, autora pěti gólů a tří asistencí.

Jak se cítíš po postupu mezi nejlepší čtyřku?
Pocity jsou úžasné! Jsem úplně nadšený z toho, co jsme dokázali a jsem za to strašně rád. Bylo to skvělé a doufám, že ještě bude.

Kometa ale pořádně trápila, že ano?
Jo, musím říct, že jsme proti Brnu odehráli hodně kvalitní zápasy. Kometa podala hodně dobré výkony, ale my jsme ukázali, že jsme tým a dokázali jsme to urvat.

Bojovné a nepříjemné bylo i páté utkání. Kdy se zlomilo?
Už od začátku jsme jim dali najevo, že jsme lepší. Oni pořád kousali a byli nepříjemní, ale pak se zápas zlomil, když jsme začali dávat góly, tlačit na ně a bojovat tak, jak to umíme.

V Holešovicích bylo díky více než dvěma stovkám fanoušků pořádně rušno, užili jste si výjimečnou atmosféru?
Atmosféra byla super! V juniorce se jen tak nestává, že dorazí tolik fanoušků, navíc ještě k tomu i z Brna. Atmosféra byla skvělá, přišlo hodně lidí, za což jsme rádi.

V semifinále nás čeká těžká Plzeň, co si od vaší série slibuješ?
Plzeň bude určitě kousat. Je to nepříjemný tým, ale doufám, že urveme postup. Musíme makat a na hodně věcech ještě zapracovat. Čeká nás hodně náročná série, tak doufám, že z ní vyjdeme vítězně.

PROGRAM SEMIFINÁLE:

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek