4. 1. 2023 Daniel Ryl

Hauser: Musíme šlapat jako jeden tým!

Oči všech českých fanoušků zamíří ve středu večer do kanadského Halifaxu, kde se česká dvacítka od 20:30 utká v semifinále mistrovství světa se Švédskem. A sparťanský útočník Petr Hauser u toho nebude chybět: "Výhra nad Kanadou byla odrazový můstek. Ukázali jsme si, že můžeme porazit kohokoliv," přiznává autor tří gólů a jedné asistence.

Jaká panuje v týmu nálada před semifinále proti Švédsku?
Atmosféra je dobrá. Nálada je skvělá, protože nám předešlé zápasy vyšly, ale už se plně soustředíme na semifinále.

Měli jste v úterý volnější den, nebo jste se věnovali přípravě?
Měli jsme snídani, pak jsme se přesunuli na zimák, kde jsme měli rozcvičku a lehčí trénink. Soustředíme se plně na hokej, takže jsme jeli na hotel, odpočívali a večer jsme měli mítink.

Spustila zdravé sebevědomí úvodní výhra nad Kanadou?
Výhra nad Kanadou byla určitě odrazový můstek. Ukázali jsme si, že můžeme porazit kohokoliv, protože Kanada je aktuálně asi nejlepší tým na světě. Určitě nás všechny povzbudila.

Bylo důležité, že jste na výhru navázali skvělým výkonem proti Rakousku?
Důležité bylo, že jsme proti Rakousku nic nepodcenili. K tomu zápasu jsme přistupovali jako k jakémukoliv jinému a sedlo nám. Nastříleli jsme devět gólů, protože jsme šli do zápasu naplno.

Povzbudil vás i skvělý výkon proti Švédsku, ačkoliv stačil jen na bod?
Myslím, že jsme byli lepší. Chtělo to, abychom se více tlačili do branky, což nám k vítězství chybělo. V semifinále musíme ještě přidat na důrazu a šlapat jako jeden tým.

Očekáváš podobný hokej jako ve skupině, nebo bude zápas ještě trošku opatrnější?
Přiznávám, že jsem sám zvědavý, jak bude vypadat. Určitě se bude hrát ve vysoké intenzitě, takže k tomu tak musíme přistoupit.

Vaše výsledky vzbudily pozitivní vlnu ohlasů, vnímáte ji?
Z Česka nějaké ohlasy vnímáme, ale popravdě se soustředíme jen na turnaj. Nekoukáme se doprava doleva, média neřešíme. Můžeme se koukat pak po turnaji, ale teď se plně soustředíme na naši práci.

Chtěl jsem říct, že se ti daří, protože tři góly jsi dal a na jeden nahrál, ale je v týmu vůbec někdo, kdo se trápí?
Myslím si, že není. Lajny jsou od trenérů velmi dobře poskládané. Všechny čtyři formace jsou vyrovnané a hrajeme týmově, proto se nám zatím daří.

V Halifaxu nejsi jediný zástupce Sparty, protože je tam s tebou i videokouč Kuba Zelenka. Bavíte se spolu o něco víc?
Občas padne nějaká prdelka navíc. Děláme si ze sebe srandu, ale zároveň se oba soustředíme na svoji práci a oba dva víme, proč tady jsme.

Sledoval jsi naše výsledky na Spengler Cupu?
Viděl jsem, že kluci hráli proti kvalitním týmům skvěle a Davosu dokonce nasypali. Kluci se na turnaji prezentovali parádně, škoda, že se nepodařilo dotáhnout finále, ale určitě je to skvělý výsledek.

Takže už zbývá jen sparťanský úspěch vylepšit?
Uvidíme, jak se nám vydaří semifinále. Všichni se moc těšíme. Věřím a doufám, že ho zvládneme, abychom si finále zahráli taky.


FOTO: IIHF.com

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek