13. 1. 2018 Petr Pavlík

Extraliga pokračuje! Do Prahy míří Pardubice

Čtvrtá čtvrtina začíná! S tímto sloganem vyjedou sparťanští hokejisté do závěrečné fáze základní části. Do hlavního města tentokrát přicestují Pardubice, které mají za sebou dobře zvládnuté východočeské derby. Tým trenéra Miloše Holaně má na Prahu dobré vzpomínky, poněvadž při poslední návštěvě zde zvítězil. Dokáže Sparta zapomenout na předchozí zaváhání s Chomutovem a předstihne svého soupeře v tabulce? Zápas startuje netradičně až v 18.00 hodin v pražské O2 areně.

Pardubice bojují, padají do střel a sahají po desítce

Pardubicím se daří plnit svou roli, kterou si před startem tohoto ročníku nastolily. Hokejisté z města perníku dokázali přejít přes své bodové maximum z minulého ročníku, kdy po 52 kolech základní části měli na kontě 44 bodů. Aktuálně má tým z východu Čech 54 bodů a další může přidat už v Praze. Tabulka je v této sezoně opravdu hodně vyrovnaná a rozhoduje v ní každý bod.

Východočeši se snaží sbírat body na všech stadionech, čímž velmi znepříjemňují pozice některých mužstev. Perníkáři v posledních zápasech šli výkonnostně nahoru, což také potvrzují samotné výsledky v tabulce. Vše začalo výhrou nad Olomoucí a vzápětí přišel skalp litvínovské Vervy. Do pardubické jízdy se ale poté vměstnal Třinec, který dokázal na chvíli Pardubicím vystavit stopku.

Přeji si, aby se nám takhle dařilo i nadále. Cítím, že mužstvo ohromně chce. Musíme mít respekt a pokoru do dalšího zápasu. Tabulka je nesmírně našlapaná.
Trenér Pardubic Miloš Holaň po výhře nad Hradcem

Naposledy svěřenci trenéra Miloše Holaně ukázali svůj týmový výkon. Výborné počínání Pardubických odnesl královéhradecký Mountfield, proti němuž vedli už o dvě branky. Jejich vedení smazal během dvou minut ve třetí třetině domácí Bednář a Pardubičtí se rázem o výsledek strachovali. Vše ale vyřešil time out, jelikož po krátkém čase vrátil vedení na stranu hostí svou premiérovou trefou v sezoně Antonín Dušek. Současně se závěrečným hvizdem hlavního sudího tak mohly v Pardubicích naplno propuknout oslavy.


SPARTA VS. PARDUBICE ŘEČÍ ČÍSEL:


Bilance v aktuální sezoně? Mírně příznivější pro Pražany

Sparta narazila na Pardubice už třikrát. Poprvé se oba týmy střetly v prvním kole na východě Čech, kde sparťané odstartovali nový ročník domácí soutěže. Pražanům se utkání vydařilo, v půlce vedli už o tři branky a otěže měli ve svých rukou. Ve třetí části však domácí zabrali a zdramatizovali duel dvěma vstřelenými góly. Hosté si i přes velkou snahu domácího mužstva svůj těsný náskok pohlídali a připsali si výhru 3:2.

14
Tolik gólů padlo ve třech vzájemných duelech Sparty s Pardubicemi. Pražský celek skóroval hned osmkrát, Pardubice celkem šestkrát.

Druhý vzájemný souboj oba týmy svedly za necelý měsíc. Pořadatelství tentokrát dostala na starosti Sparta a celkově se jednalo o její vůbec první domácí zápas v říjnu. Pardubičtí přijeli do hlavního města hrát aktivně a v šesté minutě už odskočili do vedení. Na další gól diváci museli čekat až do 31. minuty, kdy domácí příznivce zvedl ze sedadel svou bombou od modré Petr Zámorský. Poté ale padaly puky jen do domácí klece. Vedení vystřelil hostům bombarďák Sýkora, poté se prosadil ještě Trončinský, a sparťané tak prohráli 1:3.

Potřetí se oba soupeři potkali první prosincový den na ledě Pardubic. Jako první se prosadil Miroslav Forman, ale na jeho trefu dokázali domácí odpovědět z hole Tomáše Rolinka. Z vyrovnaného zápasu se ve třetí třetině stala jednoznačná záležitost, jelikož Pražané během posledních deseti minut třemi brankami překlopili utkání na svoji stranu. Poslední gól navíc vsítil kapitán Jaroslav Hlinka, pro kterého to byla první branka v sezoně. Sparťané tentokrát zvítězili 4:1 a ovládli 250. vzájemný duel.


Sestavy z posledního zápasu:

HC Sparta Praha: Laco – Pavelka, Michálek, Kalina, Ďaloga, Švrček, Piskáček, Nedomlel – Říčka, Vrána, Kudrna – Klimek, Pech, Forman – Rousek, Hlinka, Jarůšek – Uher, Černoch, Pšenička.

HC Dynamo Pardubice: Kacetl – Trončinský, Čáslava, Cardwell, Wishart, Hrabal, Mojžíš, Ščotka – P. Sýkora, Marosz, Rolinek – Svoboda, Tomášek, Treille – J. Sýkora, Poulíček, Perret – Kaut, Dušek, Beran.



FOTO: www.mountfieldhk.cz

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek