5. 9. 2017 Jakub Borovský

Atmosféra při derby byla úžasná, říká Uher

Pražské derby opět po roce nerozhodla základní hrací doba, po které bylo skóre nerozhodné 1:1. Sparťanské fanoušky rozjásal v prodloužení DOMINIK UHER, který svým gólem zařídil svěřencům trenérů Kalouse a Nedvěda vítězství 2:1. „Předvedli jsme dobrý výkon, jen ta koncovka byla špatná. Důležité je, že jsme vyhráli, to se cení,“ zhodnotil utkání sparťanský útočník.

V posledním přípravném zápase jste porazili Slavii až v prodloužení, v základní hrací době jste vstřelili jeden gól. Čím to bylo?
Myslím si, že se střelecky trápíme celou přípravu. Ale dnes jsme předvedli dobrý výkon, jen ta koncovka byla špatná. Důležité je, že jsme vyhráli, to se cení. Jsem rád, že jsme to dotáhli do vítězného konce.

Jsou právě problémy s koncovkou něco, na co se musíte ještě zaměřit?
Určitě se z toho musíme poučit. Na koncovku se soustředíme každý den na tréninku. Nevím, jestli to je tím, že jsme zakřiknutí v koncovce, ale musíme to řešit jinak, musíme dávat góly. Pokud se to nezmění, tak nás to bude stát body v extralize. Je třeba, abychom to zlepšili do startu soutěže a abychom proti těm slabším klubům dominovali nejen herně, ale i gólově.  Můžu říct za tým, že pevně makáme na tom, aby se to zlepšilo, snad se to prolomí.

5 872

Tolik diváků dorazilo na jediné pražské derby v sezoně.

Přes nepřesnou koncovku jste ale zvítězili. Je to pozitivní vhledem k tomu, že šlo o poslední přípravný zápas? 
Chtěli jsme vyhrát, od začátku diktovat hru a dávat branky. Nepadá nám to tam, ale zvládli jsme to, vyhráli jsme a za to jsme rádi. My se musíme naučit, jak vyhrávat takové těžké utkání, kdy nám to tam nepadá.  Jejich gólman chytal dobře. Každý brankář, co udělá pár dobrých zákroků, se dostane do nějakého laufu. Chce to střílet a dostat do brány nějaký špinavý gól, jako se to povedlo Petru Vránovi z dorážky.

Rozhodující gól jste v prodloužení vstřelil vy… 
Pecháček to dobře vyřešil, dostali jsme se do situace dva na jednoho, já se snažil vystřelit a spadlo to tam. Ale jsem hlavně rád, že jsme porazili Slavii a že si můžeme říct, že tady v Praze jsme top tým.

Co říkáte na atmosféru, kterou diváci v Tipsport areně vytvořili?
Výborná. Musím říct, že fanoušci udělali úžasnou kulisu, před kterou se hrálo skvěle. Jsem strašně rád, že jsem si mohl zahrát pražské derby

Myslíte, že by derby prospělo i extralize, kdyby Slavia postoupila zpět?
Asi ano, myslím, že pražské derby extralize chybí. Kdybychom se Slavií hráli v extralize, přišlo by i více lidí a atmosféra by byla možná ještě lepší. Ale my jsme rádi, že management zařídil alespoň tenhle přátelák a mohli jsme si jednou v sezoně derby užít.

Už se těšíte na páteční start extraligy?
Určitě. Minulá sezona byla zklamáním pro každého, a i když v létě trénujete, tak to máte pořád v hlavě. Měli jsme dlouhou přípravu a každý se už nemůže dočkat, až to v pátek začne. Chceme vyhrávat a bavit hokejem. 

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek