17. 5. 2022 Marek Táborský

​Daniel Přibyl bude pokračovat ve Spartě

V uplynulé sezoně se vrátil po více než čtyřech dlouhých letech plných zdravotních útrap zpět k hokeji. Útočník Daniel Přibyl nastoupil do šesti zápasů za Spartu a dalších třiadvacet jich zvládl odehrát za Sokolov.

Postupně nabral zpět potřebnou zápasovou sebedůvěru i potřebnou fyzičku, se kterou se vrhl zpět mezi profesionální hokejisty. Životní trable Daniela Přibyla dlouhodobě sledovala celá sparťanská veřejnost, snad každý mu přál návrat na led. V uplynulé sezoně se mu to konečně podařilo. Naplno se Daniel Přibyl prosadil především v prvoligovém Sokolově, kterému pomohl k nečekané účasti v semifinále. Ve třiadvaceti zápasech za Baník posbíral slušných osmnáct bodů.

„Příba se už nyní připravuje na další sezonu, nic nepodceňuje. Věříme, že se mu v následující sezoně podaří naplno prosadit do sparťanského A-týmu. Stále to má v sobě,“ důvěřuje svému někdejšímu spoluhráči sportovní ředitel Petr Ton.

„Jsem vděčný, že se povedlo to, co už vypadalo nereálně. Sparta mi v mém návratu na led moc pomohla,“ uvedl Daniel Přibyl, který se vrátil i k uplynulé sezoně. „Plánoval jsem hlavně návrat na Spartu, ale nakonec bych řekl, že právě období v Sokolově mi pomohlo dostat se zpět do optimální formy,“ konstatoval devětadvacetiletý forvard.

„Chtěl bych moc poděkovat všem klukům a realizačnímu týmu v Sokolově, kde mi všechno hodně usnadnili. Stejně tak patří velký dík i všem hráčům a celé organizaci Sparty,“ řekl po podpisu kontraktu na další sezonu Daniel Přibyl.

Ten se v příští sezoně potká v týmu i se svými největšími parťáky Miroslavem Formanem a Janem Buchtelem, kteří před koncem sezony také prodloužili svůj kontrakt ve Spartě. „Všichni mi celou dobu moc fandili a podporovali mě. Hlavně ve chvílích, kdy jsem to nejvíc potřeboval,“ uzavřel.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek