8. 4. 2022 | Petr Pavlík

CEB - SPA 3:1 - Série se vrací do Prahy

SF4, pátek 8. 4. 2022
České Budějovice - Sparta CEB - SPA
České Budějovice: Hrachovina – Štencel, Vráblík, Percy, Piskáček (A), Šenkeřík, Bučko, Štich – Voženílek, Novotný (C), Valský – Abdul, Pech (A), Vondrka – Beránek, Hanzl, Chlubna – Holec, Koláček, Ondráček.
Sparta: Hudáček – Matuškin, Němeček, Polášek (A), Pavelka, Moravčík, Dvořák, Jurčina – Forman, Sobotka (A), Řepík (C) – Kaše, Tomášek, Chlapík – Thorell, Horák, Šmerha – Buchtele, Vitouch, Dvořáček.
Branky a nahrávky: 23. Voženílek (Štencel, Vráblík), 36. Abdul (Štencel, Pech), 55. Pech (Abdul, Vondrka) – 34. Thorell (Dvořáček). Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 6 241 (vyprodáno). Střely na branku: 19:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1. Nejlepší hráči utkání: Dominik Hrachovina - David Dvořáček. Stav série: 1:3.
Sparťané ve čtvrtém semifinálovém utkání proti Motoru neuspěli, když prohráli po bitvě 1:3. I přes naši střeleckou převahu skóroval jen Erik Thorell, jinak byl domácí brankář Dominik Hrachovina velkou překážkou. Druhý pokus na postup do finále budeme mít už v pondělí 11. dubna od 18:30, kdy se na ledě O2 areny odehraje pátý duel.

Fotogalerie

Komentář

Domácí hokejisté dostali zkraje zápasu k dispozici klasickou početní výhodu, ve které nebezpečně pálil od modré čáry obránce Šenkeřík. Budějovický bek vypálil prudce na sparťanskou branku a kotouč ještě následně tečoval svou hokejkou připravený Abdul. Domácí útočník nasměroval puk svou tečí do horní tyčky hostující branky. Sparťané následně kontrovali akcí Matuškina, který krátký pobyt svého týmu v útočném pásmu zakončil střelou přímo do budějovického brankáře.

Hra se přerušovala minimálně a šance se postupně střídaly na obou stranách kluziště. Budějovičtí hráči napadali několik sparťankou rozehrávku a nebezpečí ve svém brankovišti musel hasit připravený Hudáček. Na druhé straně pro změnu zneškodnil Sobotkovu nebezpečnou ránu Hrachovina. Sparťané byli aktivní i nadále a Šmerhovu střelu z otočky zastavil připravený budějovický brankář. Ani jeden tým se už do konce první třetiny neprosadil a do kabin se odcházelo za nerozhodného stavu 0:0.


Domácí hokejisté vstoupili do druhé třetiny velmi aktivně a sparťanský brankář musel být v pozoru. Motor si v úvodu prostřední části vypracoval zajímavou příležitost v útočném pásmu, když Vondrka už servíroval kotouč do tandemu Adulovi, jehož svižnou ránu zneškodnil ve své lapačce brankář Hudáček. Motoru vydržel tlak v útočném pásmu i nadále a v další akci se domácí už nemýlili. Štencel našel úplně volného Daniela Voženílka, který svou střelou z levé strany kluziště otevřel skóre duelu.

Sparťané měli následně k dispozici klasickou početní výhodu, kterou však náš tým nezužitkoval a již prohrával i nadále o jednu branku. V dalších minutách se role obrátily a Motor mohl v početní převaze jít do dvoubrankového vedení. Pech spolu se svými spoluhráči udělal menší rozruch před sparťanským gólmanem, který zastavil veškerou snahu budějovických hráčů o vstřelený gól. A když se domácí hráči neprosadili, skórovali sparťané. Dvořáček udržel puk za brankou a vzápětí vybídl Erika Thorella, který střelou nedal Hrachovinovi šanci zasáhnout. Domácí hráči si však vzali své vedení zpět, když svou střelou skóroval Jindřich Abdul. Sparťané prohrávali po dvou odehraných třetinách 1:2.


Budějovičtí hráči měli zpočátku třetí části velkou příležitost v útočném pásmu, když se útočník Pech natahoval po kotouči před sparťanským brankářem. V dalších minutách sparťané zapnuli a Hrachovina musel být ve střehu. Budějovický brankář nejprve schoval ve své náruči kotouč po střele Sobotky z pravého kruhu pro vhazování a Hrachovina o pár chvil později vyrazil puk do bezpečí po Řepíkově střele. Náš celek byl i nadále aktivní a Pavelkův pokus ze strany Hrachovina vyrazil netradičním zákrokem do bezpečí.

Po delší době vystrčili svoje růžky domácí hokejisté, kteří za polovinou třetí třetiny velkou příležitost na skórování. Nejprve neuspěl svou střelou v situaci jeden na jednoho útočník Hanzl, o pár vteřin poté mířil střelou z osy kluziště do brankáře Hudáčka obránce Štencel. Sparťanský maskovaný muž už nedovolil další případné komplikace a udržel Spartu ve hře. Náš tým se však ve zbytku utkání i přes tlak v útočném pásmu neprosadil, naopak v domácím protiútoku zvýšil skóre Lukáš Pech. Náš tým prohrál ve čtvrtém semifinálovém duelu 1:3.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Modrý (HC Motor České Budějovice): "Kluci věděli, co nám hrozí. Předvedli koncentrovaný výkon podpořený velice dobrým výkonem gólmana, který nám dal šanci najít cestu k vítězství. Bojovali jsme, protože jsme věděli, co se může stát, když bojovat nebudeme. Povídali jsme si o tom, jak si procházíme sezonou. Budovali jsme si nějaký respekt a charakter v soutěži. Dnes jsme zase prokázali, že kvalita v týmu je, i když nám chyběl třeba kapitán (Gulaš). Jsme rádi že máme šanci jet znovu do Prahy, bojovat a reprezentovat náš klub."

Josef Jandač (HC Sparta Praha): "Motor dnes vyhrál zaslouženě. Byl hladovější, chtěl to víc. Byl důraznější v osobních soubojích, my jsme ho vůbec nepřetlačili. Tenhle zápas domácí hráli na krev, my ne. Nebyli jsme dostatečně důrazní v předbrankovém prostoru, ale Budějovice nám toho dnes ani moc nedovolily. Neměli jsme moc šancí, ani nebylo kde. Ztratili jsme jedno utkání, neděláme z toho žádnou tragédii. Musíme se kompletně zlepšit. Pokud odehrajeme náš nejlepší hokej, věřím, že ten čtvrtý bod uděláme."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek