11. 2. 2022 | Petr Pavlík

MBL - SPA 1:4 - Sparťané vezou tři body!

51., pátek 11. 2. 2022
Mladá Boleslav - Sparta MBL - SPA
Mladá Boleslav: Krošelj (28. Růžička) – Jánošík, Ševc (C), Moravec, Pláněk (A), Lintuniemi, Fillman – Raška, Fořt, Šťastný – Bernad, Kotala, Kantner – Flynn, Najman, Kousal – Závora, Bičevskis, Stránský (A) – Grim.
Sparta: Machovský – Matuškin, Němeček, Polášek (C), Pavelka, Dvořák, Moravčík, Jurčina – Thorell, Horák, Kaše – Doležal, Chlapík (A), Forman (A) – Prymula, Vitouch, Šmerha – Strnad, Stoljarov, Dvořáček.
Branky a nahrávky: 60. Ševc (Pláněk, Bičevskis) - 11. Chlapík (Matuškin, Thorell), 18. Horák (Chlapík, Matuškin), 22. Dvořák, 28. Moravčík (Doležal, Forman). Rozhodčí: Kika, Šindel – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 5:4, navíc Jánošík (MBL) a Dvořáček (SPA) 5 minut. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1000. Střely na branku: 27:25. Průběh utkání: 0:4, 1:4. Nejlepší hráči utkání: Maris Bičevskis - Filip Chlapík.
Sparťané v utkání na ledě Mladé Boleslavi dokráčeli spolehlivým výkonem pro tři body! Náš tým si v průběhu utkání vybudoval velmi cenný čtyřbrankový náskok a i přes inkasovaný gól v závěru utkání zvítězil v konečném součtu zaslouženě 4:1. Sparťanům v cestě za vítězstvím pomohly i dvě využité přesilovky v první třetině.

Fotogalerie

Komentář

Sparťané byli na začátku utkání aktivní, ale přes pozornou obranu domácích se nemohli usadit na delší dobu v útočném pásmu. Na opačné straně kluziště měl velkou šanci útočník Flynn, jehož střela po vhazování našla pouze připravené betony brankáře Machovského. V dalších minutách hry se oba celky dostaly do několika šancí v útočném pásmu, ale brankáři byli připravení na svém místě.

Pražané si v průběhu první třetiny zahráli hned dvě přesilové hry a obě využili! První početní výhodu v utkání zužitkoval Filip Chlapík. Talentovaný útočník svou střelou z kruhu nedal domácímu brankáři šanci zasáhnout a poslal svůj tým do vedení. A když domácí hokejisté neproměnili svou početní výhodu, zaúřadovali znovu Pražané. Chlapík tentokrát v roli nahrávače našel před brankou volného Romana Horáka a zkušený útočník na hranici brankoviště zametl puk do sítě.


Sparťané vstoupili do druhé třetiny ve svižném tempu a po pár minutách se dočkali další vstřelené branky. Po chybě v obranném pásmu domácích se kotouč dostal na modrou čáru k obránci Tomáši Dvořákovi, který prudkou dělovkou propálil boleslavského brankáře potřetí v utkání. Sparťané byli i nadále na koni a v dalších minutách se ocitli ve velkých šancích útočníci Dvořáček a posléze Forman. Ani jeden ze sparťanů nepřekonal domácího gólmana, který držel naděje svého týmu na úspěch.

Náš tým nepolevil ze svého tlaku a odměnou jim za to byl čtvrtý vstřelený gól. Přes Doležala se puk dostal na osu kluziště k Michalu Moravčíkovi, jenž prudkou ranou od modré čáry vyhnal muže s maskou na straně Boleslavi z modrého půlkruhu. V domácím brankovišti dostal od trenérů příležitost Jan Růžička, který musel ve zbytku druhé třetiny čelit několika nebezpečným střelám. Domácí hokejisté nevyužili ani svou jedinou přesilovku ve druhé části. I proto sparťané vedli po dvou třetinách 4:0.


Pražský celek mohl jít krátce po startu třetí třetiny už do pětibrankového trháku. Kaše ujel se svým spoluhráčem do přečíslení dvou proti jednomu, ale první jmenovaný svou pohotovou střelou trefil jen horní tyčku boleslavské branky. Boleslavští hokejisté si v dalších minutách zahráli klasickou přesilovou hru, kterou nevyužili a v závěrečných minutách šel pykat na trestnou lavici obránce Jurčina. Sparťané své oslabení neubránili a Martin Ševc svou střelou od modré čáry připravil Machovského o čisté konto. Sparťany to však nemuselo příliš mrzet, když zvítězili v Mladé Boleslavi 4:1.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (BK Mladá Boleslav): "Na soupeři bylo po těch dvou gólech vidět určité uklidnění. Nepovedlo se nám sehrát dobře oslabení, což nám určitě nepomohlo do zbytku utkání. Jsem rád, že hráči i ve třetí třetině měli snahu zápas dohrát. Nikdo nic nevypustil. Musím pogratulovat soupeři, jelikož byl jednoznačně lepší."

Josef Jandač (HC Sparta Praha): "Pro nás bylo důležité, že jsme po té menší herní pauze, kterou jsme měli, kvalitně potrénovali. První třetina nám vyšla zejména díky skvěle využitým přesilovkám, což položilo dobrý základ pro výsledek."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila

Kouč juniorů Netík: Těší mě, jak kluci rostli