23. 1. 2022 | Martina Nová

SPA - KLA 2:3 - Návrat na led body nepřinesl

45., neděle 23. 1. 2022
Sparta - Kladno SPA - KLA
Sparta: Machovský – Moravčík, Matuškin, Dvořák, M. Jandus, Polášek (A), Pavelka, Tomov – Thorell, Horák, Řepík (C) – Chlapík, Sobotka (A), Forman – Vitouch, Kaše, Prymula – Strnad, Voženílek, Šmerha.
Kladno: Bow – Kehar, Baránek, Wood, Ticháček, Babka, Suchánek (A), Dotchin – Hlava, Plekanec (C), Kubík – Pytlík, Zikmund, Melka – Kadlec, Filip, Procházka – Kristo, Indrák, Beran.
Branky a nahrávky: 4. Voženílek (Tomov, Moravčík), 22. Horák (Matuškin) – 6. Dotchin (Indrák, Procházka), 28. Kubík (Plekanec, Baránek), 51. Zikmund (Beran, Melka). Rozhodčí: Jeřábek, Horák – Lhotský, Klouček. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1000. Střely na branku: 31:19. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3. Nejlepší hráči utkání: Roman Horák - Landon Bow.
Po nucené omicronové pauze se naši hokejisté znovu představili před domácím publikem, tentokrát proti kladenským Rytířům s Jaromírem Jágrem na střídačce. Přestože jsme dvakrát v zápase vedli, ve třetí části hosté otočili vývoj duelu a nakonec jsme nedokázali vybojovat ani bod. Na našem ledě jsme padli 2:3.

Fotogalerie

Komentář

Hned od začátku měl zápas dobré tempo a oba celky hrály naplno. Již ve druhé minutě vykřesal slibnou šanci domácích Forman, Bow jeho pokus zneškodnil. Nicméně o několik okamžiků později již kladenský gólman nestačil na další pokus sparťanů. Z velkého tlaku do branky se odrazil kotouč zpět na naše hokejky a Daniel Voženílek milimetrovou tečí nasměroval puk do sítě.

Netrvalo však dlouho a radovali se i kladenští fanoušci, kteří byli přítomni v hojném počtu. Indrák zavezl touš do pásma, ale s několika protihráči na sobě nemohl zakončit, proto našel po pravé ruce zcela volného Jacoba Dotchina, který namířil skákavou pryž přesně pod víko. V dalším průběhu již branka nepadla, přestože obě mužstva měla možnost přesilové hry. Střelecky aktivnější byli Pražané, ale Kladno udrželo nerozhodný stav díky skvěle chytajícímu Bowovi.


Naši hokejisté vlétli do druhého dějství jako uragán. hned ve 22. minutě si vynutili faul a úspěšně přetavili početní výhodu v druhou branku v utkání. Puk za Bowa poslal Roman Horák, kterému značně pomohl clonící Řepík před brankou. Kladnu se ale povedlo odpovědět stejnou měrou. V přesilové hře zcela sparťanskou čtyřku hosté rozebrali a Machovský neměl šanci proti zakončení Adama Kubíka.

Podobně jako první třetina skončila i ta druhá. V dalším průběhu další gól nepadl, přestože se hráči na obou stranách snažili. Výborné výkony ale předváděl jak Machovský, tak Bow, a do kabin se šlo po 40 minutách za nerozhodného stavu 2:2.


Vyrovnaný duel nebyl napínavý jen z pohledu skóre, ale zároveň díky vzájemným soubojům na ledě. Hra se přitvrzovala, z čehož plynuly další vyloučení. Sparta si své přesilovky dlouho neužila, když na 2+2 minuty usedl na trestnou Matuškin, čímž zajistil hru čtyři na čtyři a poté i čtyři na pět. Toho hosté patřičně využili. Ladislav Zikmund, který přestoupil k Rytířům během sezóny právě ze Sparty, dorazil kotouč za Machovského z předbrankového prostoru a poprvé poslal hosty do vedení.

Naši hokejisté pak nedokázali využít již plnohodnotné dvouminutové přesilové hry, přesto měli více ze hry a neustále bojovali s pukem na hokejkách. Pak ale zahrozil Adam Kubík, který mohl definitivně dvě minuty před koncem rozhodnout o vítězství Rytířů. Nakonec hosté potvrzovací gól do prázdné branky nevstřelili, i tak si ale odvážejí tři body za vítězství 3:2.

Ohlasy trenérů

Josef Jandač (HC Sparta Praha): "První třetina nebyla z naší strany úplně špatná, naopak jsme v ní měli některé vyložené šance, které jsme bohužel neproměnili. Ve druhé části naše hra nebyla příliš povedená, ale pořád jsme věděli, že zápas můžeme rozhodnout. Záleželo, kdo dá vedoucí gól za stavu 2:2. Bohužel pro nás ho dal soupeř. Udělali jsme zbytečný faul na čtyři minuty, který nechci moc komentovat. Přesilovky, které soupeř proměnil, my naopak nevyužili. V závěru už jsme neměli sílu."

David Čermák (Rytíři Kladno): "V první třetině byla Sparta lepší a nám nešly nohy. Musíme poděkovat hlavně našemu gólmanovi, který nás zachránil při několika velkých šancích soupeře. Od druhé třetiny se postupně hra začala vyrovnávat. Ve třetí třetině rozhodl náš gól na 3:2. Za tři body jsme samozřejmě moc rádi."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek