2. 1. 2022 | Daniel Ryl

SPA - MBL 7:0 - Vítězný začátek nového roku

36., neděle 2. 1. 2022
Sparta - Mladá Boleslav SPA - MBL
Sparta: Salák – Moravčík, Pavelka, Polášek, Mikliš, Dvořák, M. Jandus – Buchtele, Sobotka, Chlapík – Thorell, Horák, Řepík – Voženílek, Kaše, Forman – Strnad, Vitouch, Dvořáček – T. Jandus.
Mladá Boleslav: Krošelj (21. Růžička) – Pýcha, Ševc, Šidlík, Pláněk, Jánošík, Lintuniemi, Bernad – Pospíšil, Fořt, Šťastný – Kantner, Najman, Kousal – Kelemen, Raška, Claireaux – Eberle, Bičevskis, Stránský.
Branky a nahrávky: 4. Horák (Řepík, Mikliš), 10. M. Jandus (Sobotka), 17. Chlapík, 18. Moravčík (Kaše, Pavelka), 22. Thorell (Horák), 38. Horák (Thorell, Řepík), 44. Sobotka (Horák, Pavelka). Rozhodčí: Mrkva, Ondráček – Pešek, Malý. Vyloučení: 5:3, navíc Chlapík (SPA) a Jánošík (MBL) 5 minut. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1000. Střely na branku: 37:22. Průběh utkání: 7:0. Nejlepší hráči utkání: Roman Horák - Jan Růžička.
Náš tým vstoupil do nového roku na jedničku s hvězdičkou! V domácím utkání proti Mladé Boleslavi sparťané předvedli skvělý výkon, nastříleli sedm gólů a neinkasovali ani jednou. Dvěma góly a dvěma asistencemi zazářil útočník Roman Horák, zatímco Vladimír Sobotka a Erik Thorell zapsali při vítězství 7:0 gól a přihrávku.

Fotogalerie

Komentář

Skvělý vstup do zápasu načala pěkná zadovka Michala Řepíka, kterou Roman Horák z prostoru před brankou nevyužil, ale vzápětí otevřel skóre povedenou střelou pěkné kombinaci. Herní převaha pokračovala, zatímco hosté útočili jen sporadicky. V polovině třetiny si Martin Jandus po vhazování sebral na hranici kruhu kotouč a jeho nástřel zaplul do branky.

Blízko třetímu gólu byl ve velké šanci Daniel Voženílek, ale stejně jako Jakub Strnad o pár vteřin později neuspěl. Středočechy vrátila do hry čtyřminutová přesilovka, při které ale příliš nezahrozili. A když už, Alexander Salák byl na místě. Vrcholem povedeného oslabení byl únik Filipa Chlapíka, jenž uspěl s trefou mezi betony. Náš tlak pokračoval, načež v závěru třetiny zužitkoval tlak před brankou Michal Moravčík, který si tak okořenil návrat po zranění.


Do druhé třetiny už brankář Gasper Krošelj nezasáhl. Střídající Jan Růžička však lovil kotouč ze své sítě už po 80 vteřinách, kdy ho dokázal nachytat navrátilec Erik Thorell. V dalších minutách se hra vyrovnala, Mladá Boleslav nevyužila přesilovku a šancí ubylo. Před polovinou třetiny hosté přitvrdili, z čehož vzešla ostrá bitka Filipa Chlapíka s Adamem Jánošíkem. Ačkoliv měl hostující hráč navrch, oba borci potyčku ustáli bez krvavého šrámu.

Na skóre nic nezměnila ani povedená trefa Ondřeje Mikliše, jež zaplula do Růžičkovy náruče. V závěru prostředního dějství Erik Thorell vypálil z mezikruží mimo, načež odražený puk sebral z mrtvého úhlu Roman Horák a v rohu zpoza brankové čáry nahodil puk, který si Jan Růžička nešťastně srazil do branky. V posledních vteřinách sparťané dostali přesilovku, ale trest Adama Jánošíka potrestat nedokázali.


V úvodu třetí třetiny se sparťané radovali posedmé, a to když Vladimír Sobotka svým důrazem potrestal už po patnácti vteřinách Bičevskisův trest. V následné přesilovce hostů musel Alexander Salák likvidovat nepříjemnou teč, načež na druhé straně Jan Buchtele překonal soupeřova brankáře, jenže puk zamířil jen vedle levé tyčky.

Do zajímavé šance se dostal také Roman Horák, ale v brejku s Michalem Řepíkem hattrick nedovršil. Tlaku sparťanů pomohla další přesilovka, při které se náš tým výrazněji neprosadil a musel se v závěrečných minutách bránit po faulu Ondřeje Mikliše. Naše defenziva těžkou situaci zvládla a pomohla Alexanderu Salákovi k čistému kontu.

Ohlasy trenérů

Josef Jandač (HC Sparta Praha): "Nám se zápas podařil. Jsme rádi, že nám vstup do nového roku takhle vyšel. Věříme, že budeme pokračovat dál."

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): "Nebylo to jednoduché. Sparta byla ve všech aspektech lepší a jednoznačně ovládla zápas. Utkání si samozřejmě rozebereme. Čekají nás zápasy v rychlém sledu, možná je to i lepší. Je potřeba, abychom se už soustředili na zápas, který nás v úterý čeká v Budějicích. Prospěje nám, když tento zápas hodíme za hlavu, protože, jak jsem řekl, Sparta byla ve všech aspektech lepší."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila