28. 11. 2021 | Štěpán Křemen

SPA – LIB 4:1 – Přibylův vítězný návrat!

27., neděle 28. 11. 2021
Sparta - Liberec SPA - LIB
Sparta: Salák – Matuškin, Moravčík, Jeřábek, Polášek (A), Mikliš, Pavelka – Kaše, Horák, Řepík (C) – Buchtele, Sobotka (A), Chlapík – Strnad, Vitouch, Dvořáček – Konečný, D. Přibyl, T. Jandus.
Liberec: Kváča – Rosandić, Kolmann, Ivan, Štibingr, Derner, Šedivý, Aubrecht – Ordoš, Filippi (A), Gríger – Najman, Klepiš, Zachar – Vlach, Jelínek (C), Jiruš – Dlouhý, Šír, Klapka.
Branky a nahrávky: 8. Dvořáček (Sobotka, Strnad), 31. Řepík (Horák), 39. Chlapík (Horák, Matuškin), 43. Sobotka (Mikliš, Chlapík) – 20. Ordoš (Rosandič, Klepiš). Rozhodčí: Šír, Šindel – Pešek, Malý. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1000. Střely na branku: 44:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1. Nejlepší hráči utkání: Vladimír Sobotka – Mislav Rosandič.
Po více než měsíci se sparťané vrátili do O2 areny v zápase proti Liberci a úspěšně navázali na drtivé vítězství z Hradce. Ten největší návrat ale zaznamenal Dan Přibyl, který se v našem dresu představil po více než pěti letech! Sparta utkání rozhodla povedenou druhou třetinou, když se jí povedlo odskočit na rozdíl dvou branek a zápas pak již v poklidu dovedla do vítězného konce.

Fotogalerie

Komentář

Utkání v komorní atmosféře, způsobené covidovými opatřeními, začalo velmi opatrně z obou stran. Sparta si hned od začátku vybudovala herní převahu, první minuty však žádnou větší šanci nepřinesly. Hned tu premiérovou ale sparťané dokázali přetavit ve vedení, když Vladimír Sobotka skvěle našel před brankou nikým nehlídaného Davida Dvořáčka, který perfektní kličkou překonal Kváču.

Vedoucí branka nás nakopla, a i nadále jsme byli aktivnějším celkem. Po přiklepnutí Romana Horáka ale David Kaše z nadějné pozice branku netrefil. V závěru třetiny udeřil soupeř. Ve vlastním oslabení unikl Mislav Rosandič s Janem Ordošem, který bez problému uklidil kotouč za bezmocného Sašu Saláka. Do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu.


Do druhé části vstoupili aktivněji hokejisté Liberce a Saša Salák musel předvést hned několik složitějších zákroků. Především zakončení Jelínka z brankoviště bylo velmi nebezpečné. Na druhé straně se ukázal i Petr Kváča, když se roztáhl na brankové čáře a zneškodnil dorážku Michala Řepíka. Jen o několik desítek vteřin později ho dokonce zachránila horní tyčka.

Hrálo se nahoru dolu a o šance nebyla nouze. Klepišův samostatný nájezd vychytal lapačkou Saša Salák a o chvíli později za naším gólmanem zvonila tyčka. O poznání lépe si s únikem poradil Michal Řepík, když si fantastickou kličkou vychutnal obránce i Kváču a vrátil Spartě vedení.

V závěru se nám do třetice povedlo využít nabídnutou přesilovou hru, když Filip Chlapík potvrdil svou výbornou střeleckou formu a z pravého kruhu vymetl šibenici liberecké svatyně. Po povedené druhé třetině jsme tak odskočili do dvoubrankového vedení.


Vstup do závěrečné části nám vyšel na jedničku. Přečíslení dva na jednoho naprosto perfektně vyřešil střelou nad rameno Petra Kváči Vláďa Sobotka, a poslal nás do tříbrankového vedení. I nadále jsme pokračovali v kontrolování hry a Saša Salák neměl mnoho práce. Naopak několik fantastických zákroků vytáhl hostující gólman a udržel Liberec ve hře.

Několik centimetrů nás dělilo od toho, aby zazněla Pátá, ale střelu Adama Poláška od modré zastavila branková konstrukce. Utkání se tak již v poklidném tempu dohrálo a mohli jsme oslavit vítězný návrat do O2 areny a druhé ligové vítězství v řadě.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Hlinka (HC Sparta Praha): "Odehráli jsme velmi náročné utkání. Ani po zápase s Libercem bych se ale moc neradoval. V předchozích zápasech jsme měli strašidelnou sérii porážek. Proti Liberci jsme vyhráli teprve podruhé v řadě. Musíme být i nadále při zemi. Pořád máme co dohánět, věřím, že jsme na správné cestě. Utkání se rozhodlo hlavně ve druhé třetině, kdy jsme přežili několik velkých šancí soupeře, a naopak jsme šli do vedení my. Ve třetí třetině jsme si výsledek už pohlídali. Věřím, že hráči postupně naberou sebevědomí."

Patrik Augusta (Bílí Tygři Liberec): "Sparta vyhrála zaslouženě. Od začátku utkání byla aktivnější. Bojovali jsme, ještě za stavu 1:1 jsme měli samostatný nájezd, kdy kotouč trefil tyčku. V obraně jsme bohužel udělali dvě velké chyby, které soupeř potrestal. Čtvrtý gól porážku dovršil. Mrzí mě, že jsme po čtvrtém inkasovaném gólu na můj vkus trochu přestali válčit."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek