6. 4. 2020 Marek Táborský

Košťálek bude hrát za Spartu i v další sezoně

Druhý nejlepší střelec mezi extraligovými obránci z uplynulé sezony Jan Košťálek prodloužil svůj kontrakt ve Spartě na další sezonu! Informace o podpisu smlouvy sdělil sportovní manažer Sparty Jaroslav Hlinka v pořadu Sparta On Air.

Pětadvacetiletý sparťanský odchovanec se vrátil do svého mateřského klubu na začátku sezony 2018/2019. Předtím strávil šest let v zámořských juniorských ligách QMJHL, AHL a ECHL. "Honzovi se uplynulá sezona ohromně povedla a bylo naší prioritou jej udržet i do příští sezony. Kromě kvalitní defenzivy od něj opět očekáváme i podporu ofenzivy jako v uplynulé sezoně. Chybělo málo a mohl přepsat sparťanské rekordy," připomíná sportovní ředitel Petr Ton. K vyrovnání největšího počtu vstřelených branek v základní části mezi sparťanskými obránci chyběl Košťálkovi jediný gól.

"V minulé sezoně jsem se na ledě cítil skvěle. Dařilo se nám, v týmu byla pohoda, hodně jsme si věřili na nejvyšší umístění. Po předčasném konci jsem registroval i nějaké nabídky ze zahraničí," prozradil Jan Košťálek. "Rozhodl jsem se ale zůstat minimálně příští sezonu ve Spartě. Neumím si v tuto chvíli představit, že bych hrál za jiný český tým. Ve Spartě jsem vyrostl a moc bych si přál vyhrát se Spartou titul," říká odhodlaně.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek