4. 6. 2020 Marek Táborský

Jurčina: Rauma? Máme se na co těšit

Jako jediný sparťan oblékal dres našeho prvního soupeře v hokejové Lize mistrů - finské Lukko Rauma. Obránce Milan Jurčina se vzájemného měření sil nemůže dočkat. "Je to jeden z nejatraktivnějších soupeřů, jaké jsme si mohli přát," říká.

V prvním kole vyřazovacích bojů hokejové Ligy mistrů potkáme finské Lukko Rauma. Jak se na tento tým těšíš?
Je to jeden z nejatraktivnějších soupeřů, které jsme si mohli přát. Los nám mohl přidělit i švédské soupeře, ale tento finský tým je také velice zajímavý. Fanoušci i my se máme rozhodně na co těšit. Myslím, že uvidí velmi dobrý hokej.

V Raumě jsi krátkou dobu působil. Co bys mohl o finském klubu říct?
Ano, zahrál jsem si tam během výluky NHL, přicházel jsem do Finska z Chomutova. Jsou to typičtí Finové. Přijali mě velice hezky, klub funguje tak, jak by měl. Mají vynikající fanoušky, kteří umí udělat pěknou atmosféru. Stadion je sice maličký, ale pěkný a útulný, navíc vždy zaplněný. Doufám, že to tak bude i v Lize mistrů.

KOMPLETNÍ LOS 1. KOLA CHAMPIONS HOCKEY LEAGUE:

Řešili jste v kabině, jakého soupeře byste si přáli? Byla Rauma jeden z vašich favoritů?
Bavili jsme se hlavně o tom, že by bylo pěkné si zahrát proti Frölundě. Mohli jsme ale narazit na spoustu zajímavých soupeřů. Nijak jsme nekalkulovali, že bychom si přáli lehčího soupeře. Pokud chceme Ligu mistrů vyhrát, musíme porazit každého.

Na co bys sparťanské fanoušky nalákal do Raumy?
V Raumě snad jen na hokejový stadion (smích). Je to malinké městečko s hezkým centrem. Hokej tam zajímá každého, lidé poznávají hokejisty na ulici a v obchodech, žijí tam se svým klubem. Moc milé místo.

Máš individuální přípravu, přesto jsi často vidět ve sparťanské kabině se spoluhráči. Proč?
Po zrušení karantény jsem mohl trénovat v naší hale, bylo fajn být v kontaktu s ostatními. Po pěti týdnech přípravy mám teď týden volna, odjel jsem domů na Slovensko. Čekám, jak se vyvine situace. Až se podmínky a hranice uvolní, přesunu se na Slovensko úplně a budu se připravovat doma.

Trénuješ s osobním trenérem?
Ano, mám kondičního trenéra, se kterým jsem v dennodenním kontaktu. Připravuje mi plán, co mám dělat.


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek