29. 5. 2019 Marek Táborský

Jaroslav Hlinka rozšiří sportovní management

Nejefektivnější útočné duo v historii Sparty je opět pohromadě! Sparťanská legenda a nejproduktivnější hráč historie klubu JAROSLAV HLINKA končí hokejovou kariéru a přidává se ke sportovnímu řediteli Petru Tonovi na pozici sportovního manažera. 

„Jménem Sparty je mi obrovskou ctí pogratulovat Jardovi k neuvěřitelné kariéře ozdobené čtyřmi tituly ve Spartě,“ připomíná Petr Ton milník, na který dosáhlo jen šest hráčů klubu. K Tonovi coby nejlepšímu střelci v historii Sparty se tak opět připojí jeho dlouholetý parťák z útoku, který se zase může pyšnit těžko překonatelným rekordem v kanadském bodování. 

„V mé pozici mi bude dobrým oponentem, na druhou stranu máme podobný pohled na směřování klubu a stejný cíl. Rozuměli jsme si na ledě a věřím, že se tato spolupráce přenese i do vedení sportovního úseku klubu,“ říká sportovní ředitel Petr Ton. „Oba vidíme, co by se mělo zlepšit, a věříme, že se nám naše myšlenky a vize podaří přenést na hráče a dosáhneme dobrých výsledků,“ dodává.

"Jsem moc rád, že mě Petr oslovil, a mohu pokračovat nadále ve Spartě. Už během své kariéry jsem se sem rád vracel, je to můj domov. Vždyť jsem tu strávil bez pár let doslova celý život," těší Jaroslava Hlinku. "S Petrem Tonem si rozumíme i po lidské stránce. Věřím, že nám to bude v kanceláři klapat podobně jako na ledě," dodává sportovní manažer. Velký rozhovor s Jaroslavem Hlinkou si můžete přečíst na sparťanském webu

Ve Spartě, kde nyní dvaačtyřicetiletý Jaroslav Hlinka hrál drtivou část své kariéry, nasbíral rekordních 718 bodů za 245 gólů a 473 asistencí. Kromě Sparty působil také ve švýcarském Klotenu, ruské Kazani, švédském Linköpingu a na krátkou dobu v Plzni. Jednu sezonu strávil také v zámořské NHL, kde nasbíral 28 bodů za Colorado Avalanche. 

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek