30. 8. 2016 HC Sparta

Aktuální informace ze sparťanského kádru

V nadcházejících týdnech se Sparta bude muset obejít bez kapitána Jaroslava Hlinky a také jeho ofenzivního parťáka Martina Procházky. Oba se totiž přesouvají kvůli zraněním na marodku. Naopak k mužstvu se připojil útočník Dominik Volek, který nastoupí již v úterním přípravném utkání proti Slavii Praha. V tomto duelu by měl hájit sparťanskou branku gólman Jakub Škarek, jenž má dohodnuty střídavé starty z prvoligové Jihlavy.

„Jarda Hlinka v tomto týdnu podstoupí lehčí operační zákrok v dolní polovině těla. Není to nic vážného, ale doba rekonvalescence bude mezi dvěma až pěti týdny, kdy nám bude chybět,“ říká Jiří Kalous, kouč a sportovní manažer klubu. Otazník týkající se trvání absence zatím visí u dalšího útočníka Martina Procházky. „U něj čekáme na výsledky podrobných vyšetření, ale také to asi bude trvat několik týdnů, než bude v plné síle zpátky,“ dodává Kalous.

Ofenzivní řady sparťanské sestavy naopak doplňuje Dominik Volek, kterému po minulé sezoně skončila smlouva, a rozhodl se zkusit štěstí v Mladé Boleslavi. Tam se však syn bývalého reprezentanta nedohodl na pokračování a nyní je zpět ve Spartě. „Samozřejmě i nadále sledujeme trh a případné další posílení v útoku nevylučuji. Tým, který máme, je ovšem stabilizovaný a půjdeme s ním do startu extraligové sezony,“ uzavírá Kalous.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek