10. 5. 2022 HC Sparta

​Zelenka a spol. organizují setkání po 36 letech!

Hokejisté několika klubů se sejdou po 36 letech na turnaji v Říčanech. Padesátníci zopakují souboje z doby, kdy jim bylo čtrnáct nebo patnáct let. Účast na ledě přislíbili třeba sparťané Jiří Zelenka, Jaroslav Kverka či Jiří Heš. V tomto turnaji se Sparta pokusí vytvořit nový rekord, který bude zanesen do knihy rekordů a kuriozit České republiky jako Hokejový zápas odehraný stejným mužstvem po 36 letech.

Při přechodu do dorostenecké kategorie se žákovské party někdy rozpadly, každý si našel svoji životní cestu. Někdo v 15 letech s ledním hokejem skončil, někdo šel studovat a na hokej nezbývalo už tolik času a chodil si zahrát rekreačně s kamarády. A pár vyvolených také u vrcholového hokeje zůstalo, stali se z nich ligoví hráči, mistři světa či olympijští vítězové.

Skvělé a unikátní však je, že i po tolika letech si tehdejší hráči mají co říci, rádi spolu stráví čas při svém milovaném sportu. Tento turnaj přímo navazuje na utkání těchto týmů Sparty a Slavie, které se s velkým úspěchem a za podpory současných klubů Sparty a Slavie uskutečnilo v roce 2020.

Turnaj mladších žáků ze sezony 1985/1986 se uskuteční v říčanské Com-Sys Ice Areně o víkendu 21. – 22. května. Utkají se mezi sebou hráči, kterým bude nejpozději v roce 2022 50 let. Hokejisté se tak sejdou po dlouhých 36 letech, aby reprezentovali svůj tehdejší mateřský klub.

Síly mezi sebou změří týmy Sparty, Slavie, Pardubic, Havlíčkova Brodu, Litvínova a výběr pod názvem Altrichter Stars, který postaví bývalý ligový brankář Martin Altrichter.

Při přechodu do dorostenecké kategorie se žákovské party někdy rozpadly, každý si našel svoji životní cestu. Někdo v 15 letech s ledním hokejem skončil, někdo šel studovat a na hokej nezbývalo už tolik času a chodil si zahrát rekreačně s kamarády a někdo také u vrcholového hokeje zůstal, stal se z něj ligový hráč, mistr světa či olympijský vítěz.

Skvělé a unikátní však je, že i po tolika letech si tehdejší hráči mají co říci, rádi spolu stráví čas při milovaném nejrychlejším kolektivním sportu na světě – při ledním hokeji.

Záštitu nad touto unikátní událostí převzaly legendy nejen sparťanského, ale československého a světového ledního hokeje – fenomenální brankář Jiří Holeček, Jan Gusta Havel, Jiří Kochta a Jiří Nikl.

Během samotného turnaje se představí i několik český reprezentantů a několikanásobných ligových mistrů. Například jeden z nejlepších kanonýrů pražské Sparty Jiří Zelenka, legendární brankář Dušan Salfický nebo extraligoví mistři Jaromír Kverka a Zdeněk Toužimský a také mistr Slovenska Jiří Heš.

Turnaj bude živě přenášet video portál PLAYO.TV a všechny utkání je možné sledovat zde: https://www.playo.tv/event/Hokejovy-turnaj-Playotv-4006.aspx

PROGRAM

Sobota, 21. května 2022

10:45 SPARTA – SLAVIA

12:15 ALTRICHTER STARS– HAVLÍČKŮV BROD

13:45 PARDUBICE – SPARTA

15:15 LITVÍNOV–ALTRICHTER STARS

16:45 SLAVIA– PARDUBICE

18:15 HAVLÍČKŮV BROD–LITVÍNOV

Sobota, 21. května 2022

10:00 MALÉ FINÁLE o 5. – 6. místo

11:30 MALÉ FINÁLE o 3. – 4. místo

13:00 SUPERFINÁLE o 1. – 2. místo

Com-Sys Ice Arena
Škroupova 2625 (vedle Sportovní haly), Říčany
http://www.ComSysIceArena.cz

Další informace: Miroslav Vlasák, tel. 732 829 406

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek