2. 12. 2022 Marek Táborský

​Milan Jurčina končí svou bohatou kariéru

Sparťanský obránce Milan Jurčina se po dohodě se sportovním vedením klubu rozhodl ukončit svou velkolepou hokejovou kariéru. Někdejší slovenský reprezentant vedle Sparty hájil v NHL barvy Bostonu Bruins, Washingtonu Capitals, Columbusu Blue Jackets a New Yorku Islanders.

V dresu Sparty strávil necelé poslední čtyři sezony své kariéry a pomohl k zisku dvou třetích míst a jedné stříbrné medaile. Permanentně pozitivně naladěný hráč odehrál ve Spartě 112 zápasů, 451 jich zaznamenal v NHL a 69 v národním týmu Slovenska. Prošel zároveň KHL, německou, finskou a švýcarskou ligou. Za svou kariéru odehrál 1118 soutěžních utkání v profesionálním hokeji.

„Bylo mi velkým potěšením strávit poslední sezony své kariéry právě ve Spartě. Děkuji celé organizaci a fanouškům za milé přijetí i rozloučení. Bohužel roky nezastavím a rozhodl jsem se, že svou hokejovou kariéru ukončím. Spartě budu dál držet palce a určitě se na zápasy přijdu po novém roce opět podívat,“ vzkázal loučící se Milan Jurčina.

„Když se podíváte na kariéru Milana Jurčiny, nezbývá než smeknout klobouk. Děkujeme mu za vše, co pro Spartu v posledních necelých čtyřech sezonách odvedl a přejeme mu jen to nejlepší do nové fáze života,“ uvedl sportovní ředitel Petr Ton.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek