24. 1. 2020 Petr Pavlík

Říčka: První třetina od nás nebyla dobrá

Na ledě Olomouce se našemu týmu příliš nedařilo. ROBERT ŘÍČKA vstřelil ve třetí části jediný sparťanský gól, kterým alespoň trochu zmírnil bolest z teprve první porážky s olomouckým sokem v této sezoně. „Nedokázali jsme si vytvořit vyložené šance. Do třetí třetiny jsme chtěli hru víc otevřít, dali jsme jeden gól, ale navíc jsme se bohužel nezmohli,“ mrzelo sparťanského střelce. 

Utkání v Olomouci se nám nepovedlo podle představ. Jak bys ho zhodnotil?
Bohužel se nám nepodařilo do něj dobře vstoupit. Dostali jsme hned na začátku gól. Těžko říct, jestli nás to po zbytek zápasu poznamenalo. Celkově první třetina nebyla z naší strany dobrá.

Ve druhé třetině už to bylo více vyrovnané. Bylo třeba něco změnit?
Zvedli jsme se, ale stále jsme prohrávali o tři branky. Nedokázali jsme si vytvořit vyložené šance. Do třetí třetiny jsme chtěli hru víc otevřít, dali jsme jeden gól, ale navíc jsme se bohužel nezmohli.

Bylo těžké se prosazovat skrz olomouckou obranu?
Hráli dobře dozadu, ale i v útoku měli několik dobrých šancí. Náš brankář toho hodně pochytal.

2
Robert Říčka si připsal na olomouckém ledě dvě střely na branku, ze kterých dal jeden gól.

V utkání jsme měli pár přesilovek, bohužel ani z nich jsme neskórovali...
Měli jsme v nich dobré šance na to, abychom mohli soupeře víc potrápit. Myslím si, že rozhodně máme co zlepšovat. V posledních zápasech se nám v nich dařilo, v Olomouci nikoli. Jsme trochu v útlumu, ale nic se neděje, musíme makat dál.

Ve třetí třetině se ti podařilo vstřelit poměrně šťastný gól. Vrátil nás do hry?
Trochu nás to nakoplo, do konce zápasu zbývalo ještě deset minut. Měli jsme dostatek času na to, abychom s výsledkem ještě něco udělali. Pět minut před koncem třetí třetiny jsme hráli přesilovku, zkusili jsme odvolat brankáře, ale dostali jsme čtvrtý gól a bylo po zápase.

V dalším zápase narazíme na Plzeň. Jak se na něj musíme připravit?
Pořádně potrénujeme, budeme se snažit pohlídat si začátek utkání. Musíme hrát dobře do obrany a nedělat zbytečné chyby. Potřebujeme bodovat, doufám, že se chytneme.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek