29. 10. 2019 Petr Pavlík

Košťálek: Mrzí nás, že vítězná série končí

Sparťané v říjnu poprvé prohráli, když doma nestačili na liberecké Bílé Tygry. U jediné říjnové porážky byl také obránce JAN KOŠŤÁLEK, který se svými spoluhráči odjížděl z ledu jako poražený. "Celkově to z naší strany nebyl povedený výkon. Moc jsme nestříleli, navíc nám to tam nepadalo," řekl bezprostředně po porážce 0:2 se Severočechy.

V zápase proti Liberci jsme atakovali desetibodovou sérii výher. Mrzí vás, že to nevyšlo?
Samozřejmě nás to moc mrzí. Měli jsme v zádech devět úspěšných zápasů. Podesáté už se nám to bohužel nepodařilo, ale pořád si myslím, že vyhrát devět utkání za sebou není vůbec špatné.

3
Obránce Jan Košťálek si v domácím utkání proti Bílým Tygrům z Liberce připsal tři hity, navíc vyslal dvě střely na branku.

Opět se potkaly dva nejofenzivnější týmy extraligy. Dlouho se však hrálo bez gólů...
Čekali jsme na jejich chyby. Celkově to nebyl z naší strany povedený výkon. Moc jsme nestříleli, navíc nám to tam nepadalo. Spíše jsme si s tím hráli a nedávali jsme puky na branku. Start zápasu se nám moc nepovedl, pak se nám to podařilo zlepšit.

V utkání jsi měl jednu dobrou šanci, bohužel z toho gól nebyl. Co scházelo?
Opravdu kousek. Puk přeskakoval přes brankoviště, pořádně neležel na ledě. Zkusil jsem do něj jenom plácnout a zvednout ho co nejvýš. Peters se dobře přesunul a chytil to.

Bylo na Liberci znát, že chtějí prolomit nepříznivou sérii porážek?
Těžko říct. Nedokážu posoudit, jestli na nich byla nějaká deka. To musí vědět oni. Myslím si, že diváci neviděli takový hokej, který by se od obou týmů mohl očekávat.

Odehráli jsme čtvrtý zápas v sedmi dnech. Neprojevila se na našem výkonu únava?
Nějaká únava vždycky je a bude. My se s tím ale musíme vyrovnat. Nemyslím si, že by zápas s Libercem byl o únavě.

Příští zápas hrajeme na ledě Třince. Může to být menší generálka na duel s Brnem?
Zápas s Brnem zatím vůbec neřešíme. My se soustředíme na dalšího soupeře, tím je Třinec. Musíme se na něj pořádně připravit, protože víme, že jsme je už jednou doma porazili. O to víc po nás půjdou.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek