27. 10. 2019 Vojtěch Martinek

Sedláček: S Machym máme pohodový vztah

Na těsné nedělní výhře na ledě plzeňských indiánů měl velký podíl i gólman Jakub Sedláček, který pochytal úctyhodných 38 střel soupeře a svým parádním výkonem poslal utkání do rozhodujícího rozstřelu. V něm pochytal čtyři z pěti západočeských nájezdů, a po vítězné trefě Lukáše Pecha tak mohl se svými spoluhráči slavit zisk velmi cenných dvou bodů a devátou výhru v řadě.

Máme za sebou šňůru devíti výher, jaký je to pocit?
Je to krásné. Nevím, kdo z nás takovou sérii zažil. Tyhle šňůry si každý hráč pamatuje snad do konce života, protože vyhrát devětkrát za sebou samozřejmě není úplně obvyklé. Je to parádní a doufám, že to ještě natáhneme.

Je ta desítka hodně lákavá? Máte to v kabině jako cíl?
Neřekl bych, že bychom měli nějaký cíl vyhrát deset patnáct zápasů po sobě. Jdeme od zápasu k zápasu a zatím nám to vyhází. Někdy sice se štěstím, ale to k tomu patří. Minulý rok nám trochu chybělo a teď se k nám zase přiklonilo, takže jsme rádi. Doufám, že tu sérii natáhneme.

Na vítězné sérii máš skoro rovnocenný podíl s Matějem Machovským, jak vám vyhovuje to pravidelné střídání?
My jsme profíci. Máme pohodový, kamarádský vztah, myslím si, že i nadstandartní co se gólmanů týče. Málokterá dvojice by to střídání nesla tak přátelsky jako my. Jsme profesionálové a kdo je napsaný na tabuli, ten chytá.

Co z tvého pohledu chybělo ke třem bodům?
Trocha štěstí. Škoda gólu od Milana Gulaše. Počet hráčů, kteří by se takhle trefili v podobné situaci, by se dal u nás spočítat na prstech jedné ruky.

Jsi spokojený s dvoubodovým ziskem z ledu Plzně? Nebyl to úplně jednoduchý soupeř…
Určitě. Měli v zápase dvě tyčky a přestříleli nás, myslím, že byli o malinko lepší. Je škoda, že jsme nezískali i ten třetí bod, ale máme dva, které jsme vybojovali v těžkých nájezdech. Podle mě jsou to zlaté body.

38
Brankář Jakub Sedláček měl na ledě Plzně plno práce, protože pochytal 38 z celkových 40 střel indiánů.

Máme výborné oslabení, v jednom jsme soupeře téměř nepustili do pásma. Jak se ti za takovou obranou hraje?
Je to paráda, že takhle bráníme. Zase je ale nešťastné, že jsme se nechali tolikrát vyloučit. Šli jsme ven sedmkrát a přesilovky jsme měli jen dvě, to by se nám příště vůbec nemuselo vyplatit. Obzvlášť proti takovému soupeři jako je Plzeň. Měli bychom se na to zaměřit.

Jak se ti hrálo před plzeňským publikem? Zejména pověstný fanoušek za brankou na tobě celý zápas nenechal nit suchou...
Jsem na tu místní atmosféru zvyklý. Před pár lety jsme tu hráli finále se Zlínem, tak jsem to poslouchal furt. Já to mám rád, vždycky se mi tu chytalo dobře a dnešek nebyl výjimkou.

Zajímavým signálem je, že nám vychází prodloužení. Věří si pak náš tým víc, když pravidelně vyhrává v prodloužení, nebo jako tentokrát poprvé v nájezdech?
Samozřejmě. Řekl bych, že je to i taková malinká psychická výhoda. I tentokrát jsme v prodloužení znovu měli velké šance. Nevím, jestli oni vůbec měli nějakou střelu, snad ano, ale byli jsme zase jasně lepší a výhru jsme si pak urvali v těžkých nájezdech.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek